tisdag, juni 04, 2024

Israelkrönikan av Roar Sörensen i Världen idag!


 När man i dag diskuterar konflikten i Mellanöstern kan man ibland bli frustrerad över avsaknaden av logik och vikten av de fakta som uppvisas – särskilt när det gäller Israels ständiga kritiker. 

Detta gäller i allt från de större frågorna runt konfliktens ursprung till individuella israeliska militär­operationer i Gaza.

Flyktingproblemet är ett exempel. Så fort detta nämns läggs skulden automatiskt på Israel. Men flykting­problemet hade aldrig uppstått om araberna – liksom judarna – hade godtagit FN:s delningsplan 1947. Det var det arabiska beslutet att förklara krig som skapade problemet.

”Ockupationen” är ett annat exempel. Om Judeen och Samarien (Västbanken) är ockuperat, vem har det tagits ifrån och när hände det? De flesta skulle nog ha svarat från ”palestinierna” och 1967. Men ingen sådan stat har någonsin existerat. Orsaken till det har att göra med att det aldrig har funnits ett palestinskt folk – en annan logisk kortslutning som accepteras i dag. 

PLO:s egen stadga slår fast att de pale­stinska araberna är araber. Frågan blir då: Var finns logiken i att upprätta ytterligare en arabisk stat i ett omtvistat område där judarna har starka rättigheter?

När det gäller det pågående kriget existerar nästan inte logiskt tänkande. Varför kräver inte propalestinska demon­stranter att Gazaborna ska släppas ut ur krigszonen – att andra länder ska öppna sina gränser för dem? Det gjorde vi i Europa för Libyen, Syrien, Ukraina – för det är så man gör. Vanligtvis.

Varför arbetar man för ett slut på kriget som innebär ett fortsatt Hamasstyre i Gaza – en terror­regim även gentemot sin egen befolkning? 

Varför står inte Hamas på FN:s terrorlista? Om den 7 oktober inte var terror så har man avskaffat begreppet terror. 

Varför citerar man okritiskt Hamas döds­siffror och icke-verifierbara källor i Gaza?

Varför är man så snabb att använda ordet ”massaker” (som avser intention) och fördöma Israel för civila dödsoffer, men ovillig att erkänna att de ofta förorsakats av Hamas själva?

Och varför rapporterar man brett om israeliska militär­operationer på sjukhus och angrepp mot moskéer, men förnekar att orsaken är att det finns terrorist­­verksamhet där? Strider Israel där för att de inte har något annat att göra – eller för att de älskar att fördömas? 

Var är logiken?

Varför står inte Hamas på FN:s terrorlista?

Roar Sörensen

Man insisterar också på att en palestinsk stat är det enda som kommer att ge fred. Detta trots att all erfarenhet säger att det kommer att leda till en eskalering av konflikten. 

Man vägrar att ta de palestinska arabernas egna ord på allvar om att befria hela ”Palestina” – läs: utrota Israel. Detta trots att det pumpas ut i skolsystem, media, moskéer och officiella webbsidor på daglig basis. Logiskt?

ANNONS

När Hizbollah, Hamas, Iran, Kina, Ryssland och woke-rörelsen applåderar det vi gör, säger logiken att något är fel. Uppmaningen till oss alla blir: Tänk själv!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate