fredag, maj 31, 2024

Islamisterna är dagens nazister!

 I Kanada gick islamister in i en skola där en judisk pojke var elev, de sköt inom skolan. 

Och idag i Tyskland begick en islamist ett knivdåd och skadade minst två personer, jag såg på en video på X hur han lyckades hugga en polis bakifrån i nacken! Mycket otäckt att se.

Och så har vi de Iranska- Hamas sällskapen i Sverige.  Fick just en bild via Bulletin som ser ut så här!


Dessa f-b studenter eller vad de nu är kunde inte hålla sig borta när det firas högtidligt på universitetet. 

De måste vara dumma , vad tror de att de ska uppnå med dessa spektakel?

Inte fan vinner de över några normala människor på sin sida.

Från Israel kom det hemska nyheter igen om gisslan, IDF hittade sju kroppar !

Nere i tunnlarna hittades också långdistansrobotar, drönare, gevär ,bomber osv.

Plus en massa hamasmän som de resulut sköt!

En soldat skjuter när han möts av skott, då tas inga fångar. Dessa islamister vill ju dö.

ATT människor i Sverige ställer sig på slaktarnas sida, Iran-Hamas , är ju så undermåligt.

Deras tankeverksamhet är nog inte den bästa, de kan ju sätta sig ner och läsa irans historia under mullorna!

Att ställa sig på mullornas sida visar bara hur illa ställt det är med dem. OCH betänk att vänsterpartiet finns numera på Irans sida, vem kunde tro detta för 10 år sedan.



torsdag, maj 30, 2024

onsdag, maj 29, 2024

Många skribenter idag lägger in att Israel måste skydda civila!

Jag läser många olika tidningar och skrifter på internet. Kloka skribenter skriver om kriget som hamas startade.  De fördömer naturligtvis massakern   , ibland verkar det mer som en plikt. 

Sedan när de är inne och skriver om själva kriget så ser jag exakt samma sak gång på gång. De måste kritisera Israel och hur de bedriver kriget. Ofta har de baserat sina åsikter på de siffror hamas har släppt ut som alltid har visat sig som felaktiga. 

Samma sak med många både bilder och videos som visar sig vara bluff. Hamas har hela team som fungerar som Pollywood. 

DET är inte alla i Gaza som gillar vad hamas håller på med och de släpper ut både videos och bilder som inte stämmer överens med det som hamas visar upp.

Svt, Sr, stora tidningar mm har under hela kriget lapat i sig propagandan från hamas.

Varför gör man detta?

Enda förklaringen måste ju vara att de är prohamas mer eller mindre. 

Intellektuellt   ohederliga helt enkelt. 

Än värre är Norge, Spanien och Irland i detta skede går ut med att erkänna palestina. Svår antisemitism finns i dessa tre länder.

Allt baserat på gammal historia. Se bara på Irlands historia från ww2 där det fanns grupper som hjälpte Hitler.

ATT det finns många som idag har ställt sig på islamisternas sida trots kunskapen vad de vill göra med våra demokratiska samhällen tex inför kvinnoapartheid.

Infiltreringen av islamister pågår. Ständig påverkan vilket gör att många i vårt samhälle lägger sig platt för dem.

ATT ett krig ger offer är väl ingen nyhet?

När fienden gör precis som nazisterna i Tyskland gjorde mot slutet, döljer sig bland de civila, då blir det civila offer! Ska det var så svårt att förstå?

Skyll då inte på Israel, ska de få slut på terrorn med ständiga raketbeskjutningar över Israel samt hamas löften om fler massakers då blir det så här.

Fakta är ju för den som vill veta sanningen att detta krig til skillnad mot andra krig har färre offer. Se bara på Jemen!

OCH fakta är ju att IRAN står bakom alla dessa terrorister! Hur vänstern har kunnat irra bort sig på detta sätt är ju rätt förfärligt att skåda. 

De omvandlades rätt snart till antisemitiska gaphalsar ihop med hitflyttade islamister!

Jag vill bara säga till div. skribenter, låt Israel sköta kriget!



 


måndag, maj 27, 2024

PÖBEL!

 

REPORTAGE | Som expert på Mellanöstern har Anders Persson synts och hörts flitigt i media på senare tid, i frågor som berör Israel-Palestina-konflikten. Hans kunskaper är resultatet av målmedvetet arbete, många års studier och åtskilliga besök i området!

När Persson kom till jobbet så hade han haft påhälsning. De som rör sig på ett universitet är ju inga smågrabbar utan studenter som kallas "vuxna"!

"Du har blod på dina händer" är numera vanligt att påstå.

Vad Anders Persson har gjort som skapar sådan barnslig ilska är ju bara att berätta vad han kommer fram till om vad som hänt och händer i MÖ!

Världen över syns samma oerhört barnsliga reaktioner där även lärare finns med.

Dessa människor kan inte ens ta till sig fakta att det var Hamas som började kriget  mot  Israel redan innan massakern. De har avfyrat massor med raketer under årens lopp mot just Israel. Droppen som fick bägaren att rinna över var massakern samt kidnappningen av hundratals människor den 7 okt.

Ofta så tom. försvaras massakern av dessa pöbelmänniskor.

 MEN värst är hur massmedia hela tiden baserar sina nyheter på uppgifter från hamas. 

Irland, Norge och Spanien erkänner nu ett land som inte finns som belöning åt hamas krig.

Pöbeln gör sina aktioner ,se här.



Även de i kostym kan bete sig avvikande!


Det alla dessa har gemensamt är sitt hat mot judar och Israel. Överallt i världen går judar återigen med hot över sig. Så började också världen att se ut i mitten på 1800-talet ,sedan skruvades hatet och lögnerna upp tills kulmen nåddes med Hitleregimens gasningar av judar.

Hur långt ska det gå innan det slutar likadant? Iran har ju utlovat att Israel och dess folk ska utplånas!

Hamas och liknande organisationer utlovar fler och större massakers!

OCH hur mycket ska demokratierna blunda för det som pågår?

Det ryska anfallskriget mot Ukraina och nazihamas anfall mot Israel är två tecken på att något avskyvärt pågår!

Bägge dessa krigs angripare måste besegras!

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/kontoret-vandaliserat-fick-hitler-mustasch/

söndag, maj 26, 2024

Åsiktsfriheten är snart inlåst på toa!


 

I början av 2015 utfördes en massaker på den franska satirtidskriften Charlie Hebdos redaktion. Tolv personer dog och många skadades. Vi har hämnats profeten Muhammed, skrek gärningsmännen. Dådet följdes av ett gisslandrama i den judiska matbutiken Hyper Cacher, som kostade fyra butiksbesökare livet. 

Efteråt manifesterade många, även i Sverige, under parollen ”Je suis Charlie” (Jag är Charlie). Men stödet haltade bland publicister och tongivande opinionsbildare. Jag minns en debatt på Publicistklubben strax efter dådet, som jag ledde, där Aftonbladets dåvarande kulturchef Åsa Linderborg sade sig vara "trött på är att yttrandefriheten alltid ska testas på muslimer" (SR, 26/1 2015). Hon liknade Charlie Hebdos publicering vid hets mot folkgrupp.

Men satirtidskriften hade inte alls "alltid" testat yttrandefriheten på islam. Tvärtom hade den långt fler gånger gett sig på kristna symboler och makthavare. Det är om det har undgått någon, till skillnad mot att teckna Muhammed, helt riskfritt. 

Svenska "intellektuellas" oförmåga att försvara yttrandefriheten när den kommit i konflikt med en fundamentalistisk tolkning av islam är inte unik. Charlie Hebdos försvarare, advokaten och författaren Richard Malka, beskriver debatten från fransk horisont i sin bok "Rätten att jävlas med Gud" (Nopolar). Redan efter de danska karikatyrerna från 2005, som senare Charlie Hebdo publicerade i solidaritet med Jyllands-Posten, svek makthavare, påminner Malka. Den dåvarande franska presidenten Jacques Chirac, USA:s Bill Clinton och FN:s generalsekreterare Kofi Annan uttryckte att, Malka citerar: ”de tidningar som bidragit till att sprida karikatyrerna har missbrukat yttrandefriheten”. Trion vädjade även om ”respekt för religiösa känslor”. 

Men reaktionerna var först inte särskilt starka på publiceringarna. Konflikten fick bränsle först ett par månader senare av vad Malka kallar ett falskspel av ”danska imamer” från framför allt islamistiska Muslimska brödraskapet. De utnyttjade situationen och spred lögner. Alltför många gick i fällan och har fortsatt att göra det. 

Efter attentatet mot Charlie Hebdo sade påven Franciskus att man inte kan ”förolämpa andras religion, det är en provokation”. Malka ger gott om exempel på franska tongivande intellektuella som har ifrågasatt rätten att häda mot islam. Eftersom ”återinför blasfemilagen” inte låter särskilt bra sägs det i stället ”ni förödmjukar samhällets utsatta”. Inte sällan läggs skulden för islamistisk terror på offret för den. ”Man kan inte ge offer och bödlar ombytta roller”, påpekar Malka. Han skriver att islam inte kan vara den enda religionen som besparas kritik. Att det rasistiska snarare är att se muslimer som så oförmögna att hantera yttrandefrihet att de behöver behandlas som barn. Att man genom att ge upp rätten att jävlas med Gud överger ”miljontals muslimer, journalister, intellektuella, författare, kvinnor och studenter som slåss för sin frihet".

Har vi glömt hur människor har kämpat, även i Europa? Malka tar upp den franska historien: ”Vi var det första land i världen som avskaffade blasfemilagen" (1791). Vi borde ta strid mot religiös dogmatism även i dag är Malkas tydliga budskap: ”Jag hoppas att vi inte kommer att vara den generation som vände sin historia och framtid ryggen”.

Jag hoppas att alla som visat sig vara redo att göra det – de som anklagat Jyllands-Posten, Lars Vilks och Charie Hebdo – får Malkas utmärkta bok i handen.

UNT Sakine Madon Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

lördag, maj 25, 2024

Populism alá vänsterpartiet!


 Det är ju val till EU men det här verkar ju vara ett inhemskt problem  för Sverige? Det är mycket svårt att förstå en sådan annons i ett EU-val!

Hur ska partiet gå till väga för att den högavlönande ska få en lön likt undersköterskan? För det är väl detta de vill uppnå, den sovjetiska modellen. En modell som avskaffade sig själv 1989.

Duger inte den socialdemokratiska högskattemodellen längre?

Men frågan är fortvarande , VAD har denna helsidas agitation med EU-valet att göra?

Rösta på pastor Jansson!


fredag, maj 24, 2024

Jag har aldrig trott på fredsrörelser varken här eller i Israel.


 De som bodde nära Gaza och sedan i stora mängder blev slaktade eller kidnappade tillhörde ofta fredsrörelsen. Vänster. I Israel har det funnits en mycket högljudd vänster vilken har predikat fred med Gaza och därmed Hamas. På festen fanns det också en del personer vilka hade tagit ställning för "Palestina" ,de kom från andra länder. 

DET blev ett uppvaknande för så många den 8 oktober när de kunde se vad som hänt. 

ATT lita på islamisterna det går inte!

De terrorörelser som finns både i Gaza och Västbanken är lika med nazister. De har som mål att mörda så många judar som möjligt och ÄVEN människor från andra länder vilka står på Israels sida.

Hamasanhängarna i Europa och USA blir allt mer desperata och övergår till mer o mer våld. Eller aktioner som den i Lund där de gick in på ett av stadens möten . Hur de kan vara så barnsliga så de tror att någon bryr sig om vrål !

Nu uppstår det även motstånd mot islamisternas tältläger. Det är bra att man går ut och visar att det finns de som stödjer Israel och judarna runt om i världen!


Sist men inte minst vill jag brännmärka den politiska ledningen i Spanien vilka har anslutit sig till att använda islamisternas språkbruk angående Israel och dess folk.

Socialister världen över har kantrat i sin demokratisyn. ATT öppet ställa sig på Hamas +Iran sida är ju förfärligt. Påminner om de tokar som blev lakejer till Hitler.

Världen är ur led! /Bulletin

 

Ayyan Hirsi Ali och andra modiga må ropa som röster i öknen, men flertalet i Väst vägrar lita på sina ögons vittnesbörd när massiva anti-israeliska demonstrationer fyller Europas städer och amerikanska universitetscampus fylls av unga och rasande människor som är inkapabla att fördöma Hamas, skriver Andrzej Koraszewski.

 

Ibland frågar jag unga människor om de sett ”Cabaret”. Bland de som fötts i detta århundrade har ingen hört talas om filmen. När den släpptes 1972 blev den oerhört populär. Liza Minnellis och Michael Yorks fenomenala rolltolkningar diskuterades livligt, och det var och förblir den träffsäkraste framställningen av atmosfären i Berlin från tiden då nazismen höll på att bli den tyska nationens religion.

Filmen kan hyras hos olika tjänster på nätet eller köpas på DVD. Att se den idag är en helt fascinerande upplevelse. För mer än ett halvt sekel sedan handlade filmen om ganska avlägsen historisk period, idag handlar den i stället om den värld vi lever i nu.

Läs även: DEBATT: Svenska biståndspengar går till Hamas

Den dåtida världens dekadens och förfall, dess beundran för barbariet, opportunismen hos dem som borde ha sett men valde att vända bort blicken, hopplösheten i protesterna mot den stigande tidvattenvågen, ondskans närvaro i ett hav av underhållning. Små och till synes obetydliga incidenter börjar smälta samman till en ny och vidrig verklighet.

Ayyan Hirsi Ali skriver om en händelse som ägde rum i London den 13 april 2024. Händelsen fångades på video och visar man i centrala London, i närheten av en pro-palestinsk demonstration. Mannen är klädd i kostym och har en liten kalott på huvudet. Han varnas av brittisk polisman:

– Du visar öppet att du är jude, detta en pro-palestinsk marsch, jag anklagar dig inte för någonting, men jag är rädd för reaktionen på din närvaro.

Ayaan Hirsi Ali, en före detta muslim som flydde från Somalia i jakt på frihet, skriver att hon är livrädd. I metropolen London anses alltså en man utsätta sig själv för fara för att han inte döljer faktumet att han är jude. Ali skriver om de tusentals demonstranter som ropar ut anklagelser om folkmord i den stad som är den europeiska parlamentarismens vagga. Vi har redan hunnit vänja oss vid dessa slagord på gatorna i Paris, Barcelona, Madrid, Berlin och Amsterdam. Hon skriver:

Den verkliga chocken med videon är dock inte bara hotet om islamistiskt, antisemitiskt våld. Detta är vi vana vid. Det verkligt chockerande är att en brittisk polis, en representant för staten, verkar antyda att det idag är oacceptabelt att på gatorna i en stor västerländsk stad vara ”ganska öppet jude”.

Polismannen ville förmodligen skydda mannen från att utsätta sig för fara, eftersom han var lätt att känna igen som jude, och var förmodligen också oroad över sin egen säkerhet för det fall han skulle tvingas att ingripa till skydd för den judiska mannen. Polisen var troligen varken antisemit eller Hamas-sympatisör.

Mannen i videon heter Gideon Falter och är VD för Campaign Against Antisemitism. Var hans beteende provocerande, eller ville han visa att hans blotta närvaro skulle avslöja den demonstrerande folkmassans tydligt antisemitiska attityder och åsikter? Vi kan betrakta detta beteende som modigt, olämpligt eller onödigt provocerande.

Ayaan Hirsi Ali påminner oss om att fredliga protester är lagliga och att det är förståeligt att visa medkänsla för oskyldiga krigsoffer. Samtidigt kan det inte råda några tvivel om att den brittiska polisen mycket väl vet att dessa demonstranter är redo för våld, att de uttrycker solidaritet med folkmordshandlingar, kanske vet de också vad det vanligt förekommande slagordet Khaybar, Khaybar, ya yahud! betyder. (Efter slaget vid oasen Khaybar i nuvarande Saudiarabien massakrerades den judiska församlingen under befäl av islams profet Muhammed år 628. Reds. anm.)

I många europeiska städer har det under loppet av ett antal år uppstått hela stadsdelar som polisen är rädd att gå in i. Förlusten av förmågan att upprätthålla lag och ordning gradvis blivit värre. Det neutrala offentliga rummet minskar hela tiden.

”Vi kan inte låtsas att det inte finns någon skillnad mellan fredliga protester och de som åtföljs av hotet om islamiskt våld”, skriver den före detta muslimen Ali, som känner till islams och dess radikala organisationers budskap bättre än andra:

Islamism är en värld där minareten tornar upp sig över allt. Det är burkans fladdrande svans som omsluter kvinnor som en invasiv klängväxt och kväver en tidigare blomstrande trädgård. Denna församling ropar att ”det här är vårt territorium nu”. Detta böneutrop basuneras ut på hög volym mot de kristna, judarna – eller mot de sekulära! På denna plats eller i en annan del av staden. Ända tills den dag då det inte längre finns någon icke-muslimsk del av staden kvar. Kristna i Istanbul och judar i Bagdad lärde sig detta den hårda vägen. Jag ber att de rika agnostikerna i Mayfair och Chelsea aldrig tvingas uppleva detta.

Ayaan Hirsi Ali funderar över frågan om huruvida den brittiska staten kommer att lära sig att skilja mellan fredliga protester och marscher (oavsett om de är berättigade eller oberättigade), och de som egentlig ropar efter erövring och dominans. Hon efterlyser en återgång till en agora där alla människors rättigheter och värdighet respekteras. Hon påminner oss om att utan detta kommer vår värld att bli alltmer sårbar för fientligt övertagande.

När jag läste den här texten fick jag intrycket att författaren medvetet valde en ton av mild övertalning i hopp om att något äntligen skulle nå dem som bara tittar på och vägrar tro på vad de ser, eller ännu värre, medvetet stödjer detta fientliga övertagande.

Född i Somalia kom Ayaan Hirsi Ali till Nederländerna som ung kvinna, studerade där, blev medlem av det holländska parlamentet och fick sedan fly vidare från sina tidigare trosfränder och deras västerländska allierade. Idag bor hon i USA, där universiteten ställer in planerade event med henne och mainstreammedia undviker henne som pesten. Hennes böcker talar om faran från militant islam, hyllar västerländsk frihet och stöder Israel. Det finns ingen plats för sådana människor på den publika scenen idag, och i det offentliga samtalet är det god sed att låtsas som de inte fanns.

I USA, där hon bor idag, utgör toppuniversitet grogrund för en märkligt placerad empati som långsamt förvandlas till ett öppet stöd för folkmordsrörelser som strävar efter det vad Ayaan Hirsi Ali kallar ett fientligt övertagande.

Ungdomar som demonstrerar för ”Palestina”, hur mycket vet de om konflikten, vad förstår de och vad förstår de inte? De bland annat vet att de inte gillar ”sionister” och ropar att dessa ”sionister” borde återvända till Polen. De attackerar alla som har bär symboler för judendomen eller den judiska staten, de vägrar alla diskussioner och blockerar alla försök att organisera dem. De ser till att det offentliga utrymme de kontrollerar hålls fritt från judar.

Läs även: Hjort: Hamas dödssiffror är en del av kriget

Olivia Reingold är reporterThe Free Press, och innan polisen slutligen började gripa de olagliga demonstranterna och bryta upp deras tältläger, bestämde hon sig för att mingla med folkmassan av ”protesterande” ungdomar. Hon såg studenter som struntade i undervisningen och slog läger på gräsmattan framför Columbia Universitys bibliotek. Vissa av dem tillverkar vänskapsarmband, andra målar slagord på bitar av kartong. Olivia stannar framför en skylt där det står ”Paint Ur Nails 4 Palestine”.Tältägaren visar upp sina röda tånaglar.

En ung man bär på en bok av Frantz Fanon som för decennier sedan uppmanade till mord på vita människor i antikolonialismens namn. Agitatorn med megafon väcker måttligt intresse. Keffiyehs dominerar, lila och morotsfärgat hår sticker ut ur dem. Festen är i full gång. ”Alla har sin del i revolutionen”, säger en student som undviker traditionella personliga pronomen.

Olivia tar ett foto av ett större tält som hon förser med följande bildtext:

Den vidsträckta tältstaden inkluderar en första hjälpen-station, ett rådgivningstält, ”People’s Library of Liberal Science”, en konsthörna, en mediahörna och en ”tvättstuga” för att torka kläder som blivit blöta i regnet. Oljor och tinkturer är utlagda på en gobeläng framför tältet.

Välkommen till ”Gaza Solidarity Camp”. Det finns ett rådgivningstält, ett skrivcenter och en konsthörna. Det finns montrar med nyttig mat, ekologiska tamponger, brädspel och ”Community of the Proud”-märken.

En student som identifierar sig som ”W” förklarar för journalister på protestens andra dag att studenter vid universitetet motsätter sig ”skapandet av en brutal enhet av sionistiska bosättare” i Israel. Olivia Reingold noterar i sin artikel:

Folkmord är ett nyckelord som ständigt dyker upp bland eleverna. Du kan se gränslös ilska mot Israel, det finns inget agg mot Hamas, terroristgruppen som mördade 1 200 människor den 7 oktober 2023 och fortfarande håller 129 som gisslan. Det nämns inget om 500 000 syrier som mördades av landets president Bashar al-Assad. Inte en enda person har uttryckt upprördhet över att uigurerna i Kina hotas av verkligt folkmord och fördrivning till arbetsläger bara därför att de är muslimer.

Läs även: Här är Hamaskopplingarna bakom demonstranterna i USA

Tidigare publicerade organisatörer från Yale och Columbia en guide godkänd av organisationen “Studenter för rättvisa i Palestina”. Den har en intressant titel: Först tar vi Columbia. Guiden hänvisar till studentprotesterna under Vietnamkriget och varnar för ”ockupationens” agitatorer som infiltrerar rörelsen.

Det hela är väldigt välorganiserat. Polisen tycks inte vara speciellt intresserad vem som organiserar det hela och varifrån instruktionerna och pengarna kommer. Reportern som ser deltagarnas upptåg är däremot intresserad av deras beteende.

De som vill argumentera är ”sionister som tagit sig in i lägret”. Chefen, som beskriver sig själv som en ”ombudsman”, beordrar omedelbart ”att trycka ut dem”. Unga människor bildar en mänsklig kedja som driver ut inkräktare.

Reportern lägger också märke till utrustning med inskriptionen ”People’s Forum” – detta är namnet på en organisation som finansieras av en mångmiljonär med band till den kinesiska regeringen.

Olivia Reingold observerade denna studentprotest under åtta dagar och hennes omfattande reportage avslutas med en scen där hennes samtal med en kvinnlig student avbryts av en journalist från Japan. Journalisten frågar varför ingen fördömer Hamas i detta tältläger, och tillägger att det vore på sin plats. En av studenterna som står i närheten utbrister argt: ”Det är redan gjort.” Den japanska journalisten vet mycket väl att detta är en lögn, vilket han också säger.

Eleverna tystnar, tittar i marken, journalisten tackar för intervjun och går.

När han väl gått sin väg försvinner en av studenterna för att ”prata med någon om honom”. ”Det där ar konstigt”, säger han och borstar bort smuts från sina jeans., ”arrangörerna måste få reda på det.”

Min gissning är att det bland de tusentals människor som svepts upp av den nya religionen kommer att finnas individer som upptäcker att de har blev lurade. Jag undrar hur vi kan öka antalet människor som klarar av att förstå vad de ser med sin ögon, vad de deltar i och vad de stödjer. Men fallet är närmast hopplöst. I ett land långt borta från detta kaos skickade jag ett brev till en organisation som bekämpar rasism, och som publicerat en prisbelönt bild på en palestinsk kvinna med ett avlidet barn i famnen.

Den prisbelönte Gazafotografen är anställd av Reuters, men en granskning av hans inlägg på X och Instagram lämnar inga tvivel om att han dokumenterar ”israeliska brott” under Hamas instruktioner. Denna organisation som sysslar med att dokumentera rasism, upprepar troget informationen från Hamas hälsoministerium, och de läsare som kommenterar bilden uppfattar budskapet korrekt.

Under posten väller judehatet ut. Jag frågar inte om de känner till Hamas-stadgan, jag upprepar inte frågan från den japanske journalisten. Jag skickar dem en uppsättning bilder på heilande Huthi- och Hizbollah-terrorister, på barn som tränas av Hizbollah. Jag frågar om de är medvetna om vad de gör.

Organisationen som dokumenterar rasism lämnar min fråga obesvarad.

”Cabaret” inleds med en scen där en ung brittisk författare som bestämt sig för att förbättra sin tyska anländer till Berlin och knackar på dörren till en lägenhet där han har hyrt ett rum. En ung kvinna öppnar dörren och visar sina svartmålade naglar genom den öppna springan. Hon skrattar och lyckas generellt chocka sin nye hyresgäst.

Filmen avslutas med låten Tomorrow Belongs to Me”. Den nya religionen har redan blivit universell. Ungdomen har erövrat agoran, det offentliga rummet är nu övertaget.

För ett halvt sekel sedan undrade jag om en eventuell uppföljare skulle hur filmens huvudperson återvände i uniform till ett besegrat Berlin i ruiner. När jag ser den här filmen idag undrar jag om uppföljaren inte snarare skulle visa hur huvudpersonens barnbarnsbarn deltar i en ”studentprotest” mot det tänkta brottet ”judar som försvarar sig”.

Läs även: Sjunnesson: Västmedia låter Hamas vinna propagandakriget

Översättning: Henryk Rubinstein

Andrzej Koraszewski

Polsk journalist och författare. Lämnade Polen som politisk flykting 1971. Under åren 1971-1986 bodde han i Sverige. Under de följande åren var medarbetare och vicechef på den polska sektionen av BBC i London. Har samarbetat under många år med den ansedda polska emigrationstidskriften Kultura i Paris. Författare till ett tiotal böcker med fokus på bl a ekonomi och konflikten i Mellanöstern. Återvände till Polen 1998.

torsdag, maj 23, 2024

Om inte om funnits?

Idag läste jag ett debattinlägg i Dagen där en ung kvinna (ny medlem i KD) är djupt kritisk mot sitt parti).

Men det jag särskilt uppmärksammade var dessa ord :"Denna insikt väcktes först i samband med 7 oktober 2023 och den ofattbara massakern i Israel. På intet sätt förminskar jag det som hände. På intet sätt förnekar jag Israels rätt att försvara sig. Däremot måste man, enligt både mig och principprogrammet, även tänka på de civila som oundvikligen drabbas då Israel försvarar sig."

Slutorden är så typiska för vår tid, ni måste tänka på de civila. Ska jag tänka på de folkmassor som stod och hyllade och spottade på liken efter mördade unga kvinnor? 80 % står bakom nazihamas våld mot judar. I alla krig skördas det civila offer. De unga människor likt den här kvinnan , vad hade de sagt om de allierades angrepp på Tyskland under ww2.  I Hamburg dödades ca 60.000 människor under en natt av brandbomber.

Israel har under kriget som startades av nazihamas minst civila offer om man jämför med andra krig!

Jag säger att det är tur att inte kristna fredsvänner får styra vårt land. 

Hur hade då stödet till Ukraina sett ut? Sorgligt att se hur det även inom kristenheten finns ett vacklande stöd för Israel som har tvingats återigen att försvara sig. Nazihamas skjuter fortfarande ihjäl Israels soldater samt vägrar lägga ner sina vapen samt släppa sina fångar. Hamas är nazister och beter sig därefter. 


 Klicka på texten om du sitter vid en dator!

onsdag, maj 22, 2024

Fångvaktarnas egna filmer på sina offer!

 Idag släpptes på X filmerna som tagits av milismän för Hamas när de har kidnappat unga människor. En flicka är slagen mycket blodig i sitt ansikte. Dessa hamasmän vrålar och skriker åt flickorna, allt är mycket hotfullt. Våld och åter våld. 

Hur man kan göra så visar bara att de är nazister! Frågan är om dessa gisslan ens lever idag?

 I Israel har folket sett dessa filmer och inte undra på att IDF gör allt för att eliminera dessa ytterst farliga män.Filmerna visar på människans sämsta sidor och just idag talar tre länder, Norge, Irland och Spanien om att ERKÄNNA DESSA SATANS MÖRDARE som en nation vilken de är beredda att hjälpa på samma ynkliga sätt som Sverige har gjort.

 De ska inte ha någon hjälp som gör att de kan köpa vapen eller bygga tunnlar. Hur regeringarna i de tre länder har tänkt är mycket svårt att förstå just nu. 

Det blir ju ett slags belöning för morden, kidnappningarna och kriget!.



De naiva belönar nazihamas!

 

Norge, Irland och Spanien erkänner nu ett land som inte finns, det har aldrig funnits. Palestina!

Nazihamas massaker har politiskt lönat sig i vår allt mer ruttna värld.

Alla organisationer eller partier med agendan att krossa Israel samt döda alla judar borde ju vara så självklart att ta avstånd från men nu ser vi ju hur dessa tre länder sluter terrorister till sin famn. Redan när jag såg bilder från hur FN halade flaggan samt hade en tyst minut för slaktaren från Teheran så inser jag att den värld vi har nu är helt förvirrad. 

Irans kämpande folk ryser nog när de ser hur FN och många av världens ledare förnedrar både sig själv och folken i världen vilka inte vill ha odemokratiska ledare.

Det lilla judiska landet Israel kämpar för sin överlevnad i denna värld med så många blinda och förstockade människor vilka inte kan inse fakta. Islamismen är folkens fiende nr ett idag på samma sätt som nazismen var det under många år. Att krossa nazismen var svårt och tog många år och oerhört många människoliv! Tysklands stora städer blev till ruiner men ändå fortsatte nazisternas krig. Ungefär som nazihamas gör idag. Offrar sitt eget folk utan vidare exakt som i Tyskland 1939-45!

Våld och massakers ska INTE belönas! 

OCH alla som yrar om en tvåstatslösning har tydligen inte fattat vad tex sägs i MÖ idag! Alla säger NEJ!


måndag, maj 20, 2024

Vi lever i en historielös värld!

När Irans president plus några till ur det islamistiska toppskiktet i Iran omkommer i en olycka då flockas vissa ledare med tårar i sina ögon. Naturligtvis Putin i främsta ledet.

Alla dessa män i ledningen för Iran har massor med blod på sina händer, inte bara i andra länder utan även i sitt eget land. De har under alla år avrättat massor med människor  vilka är Iranier. Det räcker ju med att vara homosexuell så hängs man.

Iran är ju det land som stöttar all terror i MÖ. Bla står de bakom Hamas. 

Att världen har blivit så dålig med sina bedömningar vad som är rätt eller fel kan nog sökas dels i skolorna och deras undervisning och så den massiva vänsterpropagandan mot judar och Israel som pågott i så många år. 

Strax efter ww2 så kunde människorna orientera sig bättre, inte fanns det många som stod på Himmlers sida.

Himmler var nazist och var ansvarig i allra högsta grad för mördandet av miljoner judar! Kort och gott en kriminell  person. 

Ebrahim Raisi var verkligen ingen snäll människa, han är en av de män i Iran som hade mest blod på sina händer. Men att både betydande ledare samt olika människor "gråter" över hans öde är märkligt.
Det råder förvirring idagens samhällen, unga studenter sluter upp omkring dessa mördare från Iran.Hamas, Hizbolla mfl.
DET är ju som att under ww2 sluta upp omkring SS!
Har man utrotning av judar samt krossandet av staten Israel på sin agenda så har man ju i praktiken ställt sig på Himmlers och nazihamas sida!
En sosse i Lund gick fram till de tältande antisemiterna och berömde dem!  Fy fan!



 

söndag, maj 19, 2024

Förrädaren vid Rafah!


 Egypten har spelat ett mycket elakt spel vid gränsen mellan Gaza och sitt land.  Ovan jord har det byggt en stängsel (mur) så inga Gazabor ska kunna ta sig in i Egypten. Under jord har nu Israel funnit 50 olika tunnlar,vissa är så breda så bilar kan köra där . 

Det är den vägen Hamas har fått in sina vapen bla drönare o raketer allt inför ögonen på Egyptens militär.

Här har vi också förklaringen till att så många har haft ett hårdnackat motstånd mot att Israel skulle gå in i staden Rafah.

Det här ställer också president Biden i en dager som är smutsig, vad visste han?  USA:s motstånd mot en erövring av denna stad ställer nya frågor?

Hur mycket har inte alla dessa tunnlar kostat? Pengar som är totalt bortkastade och som hade kunnat användas bättre. Hur mycket är sk bistånd från många länder bla Sverige!

Hela denna ruttna ledning i Gaza som står direkt under Iran måste förgöras.

Vad gäller deras anhängare i våra demokratiska länder så är det dags att plocka bort dem från sina tältläger. De förpestar luften helt enkelt med sina flaggor, klistermärken och skrän. De står bakom en blodig terrorörelse!

Okunniga sk studenter! Antisemiter ut i fingerspetsarna och låter som fullblodsnazister. 

torsdag, maj 16, 2024

Studenter och deras ofta borgerliga bakgrund!

https://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A5rhusockupationen  

1968 på våren så gick det en rörelse genom världen. I Paris blev denna rörelse på kort tid oerhört stor då delar av arbetarklassen slöt upp vid studentarnas sida. Polisen var stenhård och det fanns fascister  bland dem. De kunde plocka upp demonstranter i sina bilar kallade för "svarta major"! Satte upp hög fart sen kastade de ut personen som ofta slog ihjäl sig.

Detta väckte stor vrede hos många och slagmålen med poliserna blev mycket brutala.

I Sverige samlades man som sagt var i sitt eget kårhus och man utropade detta som ockuperat!

"Massorna" samlades och allsköns vänster dök upp.  Högern kom dit och deltog i diskussionerna bla Carl Bildt!

I Eskilstuna och Vänsterns Ungdomsförbund , där höll man noga koll på vad som hände. Vi var beredda  att åka upp om de behövde hjälp. 

Anders Carlberg var VUF:s ordförande och stod i täten för ledningen i kårhuset.

Allt rann ut i sanden efter att man hade planlöst gått ut på Stockholms gator, en grupp ville ockupera Operan. Underliga tankar i studenternas huvuden. 

Alla sådana här "uppror" kommer och går i cykler som det verkar. Dör ut och studenterna återgår till att studera för sin karriär.

Hur många från vänstern vilka blev lärare,tandläkare, läkare, byråkrater, politiker osv det vet nog ingen men jag personligen känner ju faktiskt säkert 100 personer som blev mycket välutbildade med både inflytande och god ekonomi. Men en sak är säker de följde Rudi Dutsche råd att ta över många instutitioner inifrån dvs det som kom att kallas "den långa marschen"!

                                                          RUDI.

En effektiv väg till inflytande har det visat sig i många länder. Inte minst inom skolväsendet.

Anders Carlberg var en av de får som blev arbetare på byggen där han blev lagbas tillslut. Sedan öppnade han upp Fryshuset i Stockholm och satsade bla på att unga skulle börja plugga efter att ha hoppat av den vanliga skolan.

Blev efter VUF-tiden en genuin sosse.

Jag har samlat på mig en del bilder från den tiden som jag lägger ut här. 

Ett enkelt medlemskort från just 1968. Efter att blivit ombedd att lämna FPU så valde jag detta förbund.











onsdag, maj 15, 2024

De rödgröna i Göteborg vill bojkotta judiska varor!




De styrande partierna i Göteborgs stad – S, V och MP – vill stoppa alla inköp från bland annat Israel.

Sådana förslag väcker historiska minnen från 30-talet och Hitlers maktövertagande av Tyskland.

Det dröjde ju inte länge så började SA måla Jude på skyltfönster till affärer som ägdes av judar.

Med åren så togs alla rättigheter från den judiska befolkning , sedan följde deportationer till KZ-läger och massavrättningar med gas. Cyklon-B!

Tyskland har en lagstiftning idag där alla former av bojkotter av varor från Israel är antisemitism.

Bojkottrörelsen är därmed enligt lag förbjuden att agitera.

Göteborgs vänsterpolitiker är tydligen påverkade av kommunisterna i staden! KFMLR numera KP har ända sedan 1970 samarbetat med terrorrörelser i MÖ. De hyllar Leila Khaled, en flygplanskapare samt har bjudit hit henne för att hålla tal.

OM Göteborgs kommun tar ett sådant beslut så är det stor skandal. Är det en inriktning som partiet även centralt är beredd att slå in på?

Två Högrelius-bilder!

 


Redigera

Lite olika sv på dessa foton mot orginalet.

Nattens minnesbild. Strax vid jul så samlades familjen Högrelius. Fr v Bänkt,Elly,Ingeborg,Signild,Viktor,Albertina och Anders-Olof. 30 talet.

Socialdemokrati ! Det var att inte ta bort förlegade lagar!


 Så frågan är om den moderatledda regeringen kan ändra på detta vanvett! Texten är publicerad i Senioren!

tisdag, maj 14, 2024

Importerad woke fr USA!


 Jag visste att detta tältande skulle komma, allt från USA:s wokevänster kopieras. 

Folkmord säger Greta hela tiden. ATT hon eller ingen annan har några som helst belägg för detta det skiter de i, allt är propaganda. 

Att många terrorister har dödats av IDF är i sin ordning .Så såg det ut i Tyskland också våren 1945. De som börjar ett krig samt fortsätter att kriga möter ofta ett sådant slut. Såg en siffra på 13000 döda terrorister, ingen vet nog idag hur stor siffran är. 

Aldrig att de här sk aktivisterna för nazihamas ens snuddar vid den fakta som utpekar IRAN för att ligga bakom terrorismen i hela mellanöstern.

Iran med sin förföljelse av den egna befolkningen ,de dödar unga kvinnor som tagit av sig hucklet.

Att den sk vänstern i vårt land har övergivit de som kämpar mot både Irans och Turkiets islamistiska härskare samt ställt sig på terrorns sida är mer än skamligt.

Men det visar bara hur dåligt skolade de är!

Allt går på känslor och det är så tydligt att ju flera unga kvinnor som finns hos vänstern ju mer mycket underlig politik ser vi.

Känslopartiet V kanske man kan drista sig till att säga idag. Men även R-arna i Göteborg är helt uppslukade av denna politik som gjorde att ledaren Frank Baude gick ur sitt parti.

Nazihamas ska utplånas med alla medel,gör man inte detta utan skulle följa USA:s råd ( dra sig ur Gaza) , ja då går det några år sen kommer det nya hemska massakers. Nazihamas och Iran har sina planer färdiga. 

De bryr sig inte ett dugg om sin egen befolknings väl och ve, de kommer ju till paradiset!

Greta och hennes gäng bryr sig nog egentligen inte heller, de följer nog Maos tes att en revolution är ingen tebjudning! Med andra ord, lite spill får man tåla!


måndag, maj 13, 2024

Norge, Norge, det är ett ruttet land tralalala!/text Hasse o Tage sång Moltas Eriksson.

 

I många år har sk "antisionism" förts ut från vänstern i Norge. AKP-ml var ett maoistiskt parti med tidningen Klassekampen . De kunde suga till sig allt från författare till övrigt folk inom den sk kultursektorn. De blev på så sätt "rumsrena" och kunde på så sätt alltid föra ut "antisionism"!  Partiet las ner och blev istället ett nytt parti vid namn "RÖD" . Klassekampen är idag en fristående tidning.

OM man ska beskriva "den långa marchen..." så går vi till källan.

"Den långa marschen genom institutionerna (på tyska: der lange Marsch durch die Institutionen; på engelska: the long march through the institutions) är en slogan som myntades 1967 av studentaktivisten Rudi Dutschke för att beskriva en långsiktig strategi för att skapa förutsättningarna för revolution: att störta samhället genom att infiltrera viktiga samhällsinstitutioner. Det blev en del av den utomparlamentariska oppositionen (Außerparlamentarische Opposition, ". Wikipedia.

I Norge liksom i Sverige har vänstern lyckats väl med denna "marsch".

Inte minst inom skolvärlden där allehanda åsikter sitter djupt idag. Journalistutbildningen har satt sina spår inom massmedia där flertalet hyser olika vänsteråsikter. De senaste 6 månaderna sedan Hamas massaker har svensk massmedia oförblommat ställt sig på terroristernas sida. Utan att generas publiceras Hamas material såsom sanningen.

Unga människor utan historiska fakta är lättlurade och att ställa sig på terrorns sida där IRAN håller i alla trådar påminner om hur kommunisten Nils Flyg lät sig bländas av den tyska nazismen.

Vad vi ser främst på USA.s universitet är en uppflammande fascistisk rörelse där man fullkomligt dyrkar våldet från Hamas mfl.

ATT wokevänstern skulle få inflytande i Sverige förvånar!

Men mest av allt förvånar antisemitismens återfödelse .

Hur stor påverkan den arabiska inflyttningen till vårt land har haft på detta fenomen av avskyvärda åsikter får forskare ta reda på!  

söndag, maj 12, 2024

Det sorgliga folket som kallar sig "palestinier"!

 Ett råd till de människor vilka inte kan ta till sig fakta, sätt er ner och studera olika kartor över Europa från 1850 och framåt. Det har varit oerhört stora gränsändringar under denna tid, se bara hur Sovjet tog hela östra Polen och Polen i sin tur flyttade fram sin västgräns och tog stora Tyska områden. Människor flyttade in i hus tex i Stettin där tyskar huvudstupa hade  flytt hals över huvud. Polska medborgare tog över möbler, ja allt som fanns att tillgå.

Så har det sett ut, Sverige förlorade HELA Finland i början på 1800-talet! 

Vi har totalt släppt detta och firar Finlands självständighet idag.

Men det sorgliga folket i det ska palestina lever i det förgångna mycket tack vare FN och deras galna politik.

Människorna i Gaza skulle kunna ha haft det hur bra som helst men så valde de Hamas. En islamistisk organisation med folkmord som första mål. De har i åratal satsat på vapen och tunnlar allt medan de smidit planer med folkmord på Israel. Allt planlagt av Iran.

De hade kunnat bygga upp denna lilla landremsa till ett turistparadis vid denna kust. Samarbetat med Israel. Fått dit tekniska industrier mm.

Nej, bara vapen och hat. Indoktrinering av människorna från barnsben. Sverige har tyvärr genom socialdemokratin bekostat antisemitiska läroböcker till barnen.Hjärntvätt brukar det kallas.

Inte ens när man flyttat till andra länder så kan man frigöra sig från denna hjärntvätt. OCH svensk vänster ställer upp på deras smutsiga politik. 

Istället för att använda sig av fakta och beprövad vetenskap så stryker man vidskepelse medhårs.

Islam och islamisister bygger hela sin världsbild på fantasier och skadlig vidskepelse ungefär som Jehovas vittnen.

Att vänstern har fallit ner i denna grop är ju närmast skrattretande om det inte vore så farligt. De ska ju bekämpa vidskepelse och stå på vetenskapens grund?

När jag ser dessa människor sedan månader vrålande på gatorna ihop med allsköns vänster så blir jag alldeles matt. Det är så meningslöst. Leder ingen vart. En återvändsgränd med bara negativa känslor.











Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate