torsdag, augusti 29, 2024

Ökad antisemitism i världen!

 

Världen idag skriver idag torsdag den 29 aug. 2024 på sin ledarsida följande och jag ansluter mig till 100% till deras åsikt.

Israel som nation, och judar över hela världen, befinner sig i en extremt utsatt situation. Det är närmast häpnads­väckande hur detta lilla land – till ytan inte ens fem procent av Sverige men med en befolkning på tio miljoner invånare – ständigt är i centrum för all världens uppmärksamhet.

Faktum är att det finns fler mormoner, medlemmar av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, i världen (cirka 17 miljo­ner) än de 15 miljoner som definieras som judar. Jämför detta med världens två miljarder muslimer.

Varför är Jerusalem, en stad som inte ens har en miljon invånare, mediacirkusens ständiga huvudnummer? Skulle en främmande civilisation från en annan del av universum skicka spanare till jorden skulle de med växande förvåning förun­dras över världens fixering, och hat, mot detta lilla land och folk. 

Inget annat folk och kultur har överlevt så många årtusenden av förföljelse och utmaningar. ”Juden” har blivit ett begrepp som väckt både förundran, beundran och avgrunds­liknande pogromer. 

Och nu är vi där igen. Återigen, i skuggan av andra världskrigets fruktansvärda folkmord, vänder sig världens mäktiga mot detta lilla folk. Finns det en rationell förklaring?

Israel befinner sig just nu i krig på flera fronter, där varje strid ytterst handlar om överlevnad som nation. Inget annat land riskerar utplåning, men judarnas enda hemland gör det – bokstavligen.

Hamas mål är att utplåna nationen Israel. Hizbollahs mål är att förinta Israel. Iran vill krossa den ”lilla satan” Israel. Ledaren för den palestinska myndigheten (PA) i Ramallah (Västbanken), Mahmoud Abbas, var nyligen i Turkiet för att hedra den döde Hamasledaren Ismail Haniya. PA:s mål är inte fredlig samexistens med Israel.

I ljuset av allt detta nakna hat från muslimska ledare är det än mer anmärk­ningsvärt att FN, med dess många under­organisationer, ständigt tycks hacka på Mellanösterns enda demokrati.

FN-organisationer som Unrwa och den Internationella domstolen i Haag (ICJ) har avslöjats med antisemitiska åsikter. Ordförande i ICJ är somaliern Abdullahi Yusuf, före detta politiker och krigsherre. Unrwa, vars syfte är att stödja palestinska flyktingar, har bevisats ha haft anställda Hamas­medlemmar. 

Europeiska unionens byrå för grund­läggande rättigheter (FRA) bekräftar att det just nu sveper en våg av antisemitism över Europa med diskriminering och hatbrott mot judar. Det är skamligt att politiker, intellektuella och journalister böjer sig för denna orättfärdiga våg. Historien kommer att döma ”de fega” hårt.

Vi borde lyssna på Sydafrikas överrabbin Warren Goldsteins nödrop nyligen då han utmanade påve Franciskus och Angli­kanska kyrkans ärkebiskop Justin Welby att läsa Bibeln mer och sluta stödja ICJ:s orättfärdiga dom mot Israel.

För Gud har inte övergett Israel.


onsdag, augusti 28, 2024

LINKIN PARK - LIVE KONZERT 2017 IN HAMBURG (YouTube Live Stream)

Three Great Acoustic by Chester Bennington

Det som var självklart är inte så längre!

 

Jag ställde mig i duschen idag efter mycket möda och besvär, rädd för att falla förstås.

Har blivit oerhört försiktig i alla sammanhang.

Men allt gick bra och det är skönt att få tvätta sig och byta kläder. Allt detta var tidigare något jag inte ens funderade över.

Ska till min doktor på fredag och bla söka färdtjänst. Sitter ju isolerad här i mitt hem,en promenad ner på gården och lite till är vad som bjuds.Enda utflykterna är ju div. sjuktransporter då  och då.

Längtar efter att kunna ta mig upp till Farsta och äta sushi!

Världen krymper betänkligt när man är sjuk.

OCH att få sova åtminstone tre timmar i sträck. Ofta blir det 1 timme i taget pga av all värk!

Slutade med morfin men fick abstinens igår eftermiddag, kallsvett och dystra tankar.Dålig aptit osv. Att man kan ha så mycket svarta tankar inom sig!!!

tisdag, augusti 27, 2024

Hamas måste förintas!

 Seger i ett krig kräver att fienden neutraliseras. Världen har hittills inte tillåtit en israelisk seger. Det faktum att Israel har hindrats från att någonsin vinna ett krig (se nedan) har uppmuntrat dess fiender att attackera Israel upprepade gånger. Att avsluta krig med vapenstillestånd, vapenvilor och pauser garanterar att nästa krig kommer att vara runt hörnet.

Den här gången förstår nästan hela Israel att man till slut måste vinna ett krig. Israel kan inte tillåta Hamas att överleva och behålla kontrollen över Gaza. En minoritet i Israel har fortfarande inte lärt sig av tidigare misslyckanden. Demonstranter på gatorna i Tel Aviv försöker störta den nuvarande regeringen (genom att använda de olyckliga gisslanfamiljerna som ett knep) och tillåta Hamas att starta en ny framtida massaker. Men den högljudda och engagerade minoriteten kommer att misslyckas.
Israel har nu möjlighet att vinna!
-Ryssland är indraget i Ukrainakonflikten och oroar sig för ett potentiellt utökat Nato-engagemang.
-FN är svagare än någonsin och har minimalt inflytande över att förhindra flera konflikter runt om i världen.
-Och USA är splittrat i valet av en efterträdare till president Biden.
Alla som undertecknat Abrahamavtalet, liksom Saudiarabien, Egypten, Jordanien, andra oljeproducerande arabiska gulfstater och andra potentiella allierade till Israel förstår att Israels seger kommer att inleda ett "nytt Mellanöstern". De vet att ytterligare en "permanent" vapenvila kommer att göra det möjligt för Hamas att överleva och ta hem en spektakulär seger. Vart och ett av dessa länder är djupt oroat över att framgången för Hamas, en gren av det Muslimska brödraskapet, kommer att destabilisera regionen.
Hamas närvaro i Rafah, Khan Younis och Gaza City håller på att upphöra. Minst 22 av Hamas 24 brigader har förstörts. Israel kontrollerar Filadelfikorridoren och Rafiah och eliminerar därmed smugglingen av vapen och material från Egypten. Tunnlarna i Gaza håller på att förstöras. Hamas ledare har avskedats. En bedräglig Sinwar, med hjälp av Egypten och Qatar och en vacklande amerikansk president och utrikesdepartement, använder resterna av israelisk gisslan som förhandlingsbrickor. Han kräver att Israel upprepar sina tidigare misstag och drar sig tillbaka. Han tror att Israel, precis som i det förflutna, skulle dra sig tillbaka helt och hållet från Gaza, frige terrorister från israeliska fängelser och återuppbygga Gaza.
Även om Israel plikttroget fortfarande skickar Mossad och andra representanter till Qatar och Kairo, för att förhandla om ett eldupphör och återvändande av gisslan, är det tveksamt om Sinwar kommer att välja det enda förnuftiga och humanitära alternativet som finns tillgängligt – total kapitulation. Han kommer med största sannolikhet att fortsätta att ställa vansinniga krav.
Om det blir ett provisoriskt gisslanavtal kommer det inte att hindra Israels eliminering av Hamas. Hamas och Islamiska Jihad kommer att fortsätta att bryta mot alla avtal. Löftena från tidigare israeliska ledare, "Om en kula eller raket avfyras från Gaza kommer Israel att svara dramatiskt" kommer äntligen att genomföras. I vilket fall som helst är israeliska militära påtryckningar det enda sättet att tvinga fram antingen en förnuftig överenskommelse eller en fritagning av den kvarvarande israeliska gisslan.
Israel har ett tydligt oåterkalleligt mål: Total seger.
Israels accepterande av fem mycket generösa tidigare avtal om eldupphör med Hamas övertygade Hamas om att det inte fanns några långsiktiga nackdelar med att attackera Israel. Israel kommer att ignorera hysterin och det blinda, oinformerade globala stödet till Hamas och kraven på en ny vapenvila. Den här gången kommer det att bli seger och ingen "permanent" vapenvila. Premiärminister Netanyahu och hans regering är fast beslutna att äntligen vinna ett krig och förgöra Hamas fiende.
Efter att ha förlorat de flesta av sina Hamaspartners och personal är Sinwar nu Hamas militär- och politiske envåldshärskare. Han gömmer sig djupt inne i någon tunnel. Till slut inser han att han inte kommer att lyckas och ber om fri lejd ut ur Gaza. Det kommer inte att hända. Israel lärde sig läxan att skicka Arafat till Tunisien. Sinwars sista hopp är att utlösa ett regionalt krig.
Men det kommer inte att hända! Iran och dess ombud kommer att bli chockade när de ser att Israel äntligen har vunnit ett krig. De kommer att förstå att om de inleder en omfattande konflikt så kommer Israel inte att avskräckas från att slutligen utplåna dem. De förstår risken för att Israel kommer att svara med alla vapen som står till dess förfogande. Libanon kommer att lida obeskrivligt. Irans oljeproduktion och dess leveransterminaler på ön Kharg kommer att förstöras. Irans ekonomiska kollaps kan leda till ett regimskifte och en kollaps av Irans kärnenergiprogram. Det iranska folket kommer äntligen att befrias från de diktatoriska och fruktansvärda ayatollorna.
Netanyahu jämförde den framtida situationen i Gaza med de allierades ockupation av Tyskland och Japan efter deras kapitulation för att få slut på andra världskriget. Netanyahu sade: "När vi väl har besegrat Hamas måste vi se till att det inte blir något nytt Hamas, att terrorismen återuppstår, och just nu är Israel den enda kraft som kan säkra det."
Abu Mazan och den palestinska myndigheten vill besöka Gaza. De hoppas kunna ta över Gaza efter Hamas nederlag. Det kommer inte att hända. Vi minns att de sände ut att massakern den 7 oktober var berättigad och att en liknande attack kunde förväntas i Judéen och Samarien. Myten om att den Palestinska Myndigheten är Israels säkerhetspartner i Judéen och Samarien har avslöjats.
Inte mycket har förändrats under de senaste 76 åren. Men den här gången är Israel äntligen på väg att vinna ett krig! Världen kräver ett eldupphör, att Israel drar sig tillbaka från de egyptiska smuggelrutterna, ett fullständigt tillbakadragande från Gaza och att alla gazabor återvänder till en återuppbyggd Gazaremsa. Allt i hopp om att Hamas ska släppa några gisslan, döda eller levande.
Israel har äntligen lärt sig en läxa från tidigare misstag. Låt oss komma ihåg.
Frihetskriget 1947-48 slutade i avtal om eldupphör med gröna linjer, blå linjer och inga linjer. Operation Kadesh 1956 slutade med att Israel tvingades dra sig tillbaka från Sinaihalvön och Gazaremsan. Sexdagarskriget 1967 slutade när en FN-medlad vapenvila trädde i kraft innan Israel tilläts fullborda sin spektakulära seger. Israel belönades med de tre nejen i Khartoum och FN:s brännmärkning av Yehuda och Shomron som "omstridda (i själva verket sa de de falska "ockuperade") territorierna. Yom Kippur-kriget i oktober 1973 tog slut när världen räddade Egyptens Israel-omringade tredje armé inom 100 kilometer från Kairo och införde en vapenvila. Världen kunde inte tillåta att den judiska staten segrade.
I det första Libanonkriget drev Israel ut PLO ur södra Libanon. Men efter internationella påtryckningar flydde Arafat och PLO till Tunisien. Israel drog sig tillbaka 1985 till södra Libanon och övergav slutligen under Ehud Barak SLA och drog sig tillbaka helt. Ingen seger. Med Tzipi Livni som aningslös utrikesminister accepterade Israel att en hopplös UNIFIL-styrka skulle garantera freden. Israels tillbakadragande stärkte Hizbollah och idag ser vi konsekvenserna.
Det har varit 5 krig mellan Gaza och Israel. Båda slutade med vapenvilor som medlades fram och påtvingades Israel av Egypten och USA. Inga segrar. Varje gång fick Hamas en livlina för vapenvila för att inleda en ny attack. Den senaste vapenvilan upphörde den 7 oktober. Varje vapenvila gjorde det möjligt för Hamas att utöka sin raketarsenal och militära vapen, bygga tunnlar och förbereda och träna för katastrofen i Svarta oktober.
I det förflutna har hot om bojkotter av arabisk olja, global antisionism/antisemitism och chocken av en mäktig återuppväckt judisk stat framgångsrikt bekämpat sina fiender hindrat israeliska segrar. Den här gången kommer Israel att segra och eliminera Hamas och befria den kidnappade gisslan.
Först då kan visionen om ett nytt Mellanöstern förverkligas.
Dr. Michael Wise är grundare och investerare i ett flertal teknikföretag. Han har en examen från YU och har en doktorsexamen i teoretisk fysik från Brandeis U., är författare till Israel demography study (BESA) och har publicerat många artiklar om Israels suveränitet och demografi i Judéen och Samarien.är grundare och investerare i ett flertal teknikföretag. Han har en examen från YU och har en doktorsexamen i teoretisk fysik från Brandeis U., är författare till Israel demography study (BESA) och har publicerat många artiklar om Israels suveränitet och demografi i Judéen och Samarien.

söndag, augusti 25, 2024

En tvättäkta fascist!

 

fredag, augusti 23, 2024

Författaren Kurt Salomonson död!


 När hans böcker kom på 50-talet så läste jag allt . Han var en ärlig människa vilken blev så uselt behandlad i början av sin bana. Han skrev nämligen sanningen om hur gruvarbetarna fick silikos.

Men han var också orsaken till att allt vände i denna fråga och både LO och andra erkände att han hade rätt!

onsdag, augusti 21, 2024

1968 . Sovjetryssland slog till.

 21 aug. 1968 slog Sovjet till och överföll Tjeckoslovakien. Jag var med VUF i Eskilstuna då och vi gick ut och demonstrerade mot Sovjet. De äldre vpk-medlemmarna stod bredvid och skrek skällsord till oss. De var stolliga i sin underkastelse under Moskva!

Dåvarande partiordf, CH Hermansson gick först ut i kritik men tystnade snabbt . Partiet VPK var ett sk Moskva-parti. De hade under hela sin livstid alltid försvarat vad Sovjet än gjorde.

Så blev det denna gång också, när Quislingarna i Prag hade tillsatts av Sovjets härskare så åkte partisekr. Urban Karlsson ner till deras kongress och höll ett underkastelsetal. Inget mer snack om socialism med mänskligt ansikte. Nej då, man föll in i kören och påstod att fascisterna stod i beredskap att begå en kupp i Prag.

VPK förlorade året efter hela sitt ungdomsförbund, VUF försvann!  21 aug. 1968 slog Sovjet till och överföll Tjeckoslovakien. Jag var med VUF i Eskilstuna då och vi gick ut och demonstrerade mot Sovjet. De äldre vpk-medlemmarna stod bredvid och skrek skällsord till oss. De var stolliga i sin underkastelse under Moskva!

Dåvarande partiordf, CH Hermansson gick först ut i kritik men tystnade snabbt . Partiet VPK var ett sk Moskva-parti. De hade under hela sin livstid alltid försvarat vad Sovjet än gjorde.

måndag, augusti 19, 2024

I lagens namn! Sanningen om Sveriges tillstånd!

https://sverigesradio.se/avsnitt/svensk-gangkriminalitet-pa-export-del-3-det-ar-inte-sveriges-fel  

Det är många som i åratal har varnat för att Sverige håller på att infiltreras av kriminella .Infiltreras i hela vårt samhälle men det har hela tiden avfärdats av "de goda"!

Hjärnspöken osv har man påstått.

Den som lyssnar på lagens arm i P1 får en rättvisande bild av tillståndet i riket.

Dessa kriminella har med sitt ursprung i andra länder många kontakter som hjälper dem. De arbetar så att säga internationellt.

Lyssna och lär om ditt eget land.



söndag, augusti 18, 2024

SR Ekot med ett meningslöst /återigen/ reportage.


 Inför Demokraternas stora möte så samlas en del demonstranter utanför och de gälla skriken från unga kvinnor hörs tydligt. De vill att kriget i Gaza ska upphöra. Ett krav är att USA ska upphöra med sitt stöd till Israel. Jag hör inte en bokstav om att Iran ska upphöra med sitt stora stöd till all terrorism. Eller NordKorea!

Eller att Hamas vilka började kriget, ska lägga ner sin sk kamp mot sionismen.,

Varför SR och Ekot överhuvudtaget intresserar sig för en liten grupp vänsteraktivister och deras förvridna syn på detta terroristkrig kan man fråga sig?

Men har man följt SR och även Svt:s rapporter under hela detta anfallskrig från islamister av olika slag så ser man ett tydligt mönster.

PS använder alltid uppgifter från terroristerna som en sanning. När man konsekvent gör på detta sätt så borde fler än jag inse att deras redaktioner är fulla med anställda vilka har djup sympati med terroristernas mål-att utplåna Israel.

De har nog gått på "kommunist-högskolan" vilken Janne Josefsson har berättat om.

SR och Svt har starkt bidragit till ett mycket uselt debattklimat i vårt land.

Att de kan sitta kvar på sina redaktioner och fortsätta med sin usla gärning likt gamla Pravda i Moskva är häpnadsväckande.

Tack och lov finns idag andra kanaler att både läsa och lyssna på. OM inte EU sätter in censur ?



lördag, augusti 17, 2024

Epoch Times , professorn har ordet!


 

Inger Enkvist: Trots massiva övergrepp teg feministerna

Inger Enkvist

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate