söndag, december 04, 2016

Systemfel!

Jag talar så gott det går med människor från andra länder, de städar, de serverar eller är arbetslösa. Svenskan går dåligt bland de mongoler,thai, fillipinos osv, de har nästan eller ingen SFI bakom sig.
Det bor idag tusentals med folk från dessa grupper av befolkning i världen, hur har de sluppit in i Sverige?
Jo, det finns en lag som gör att om en arbetsgivare inte har folk i sitt företag så kan han plocka in folk från andra länder. Ofta så tar en mongolkrog in släkt och vänner, kolla på många sushi ställen så får du se nästan bara anställda från Mongoliet. (Sushi Yama tex)
Så här är det i många branscher idag allt medan de som redan är här sedan många år inte kommer i arbete.

Det kan inte vara klok politik att ha det på det här sättet. Från början var det tänkt att i vissa bristyrken (data) så måste man kunna plocka in IT-folk från Kina tex men den här lagen utnyttjas som en bakväg in i landet. Ju fler som kommer hit och öppnar allt från Thaimassage till krogar så ökar hela tiden denna trafik.
När jag gick runt i Malmö på tex Östra Förstadsgatan så finns där nästan enbart bara näringsställen och annan affärsverksamhet vilken drivs av inflyttade.
Onaturligt många lokaler där det stod "Thaimassage"!  Om det är förtäckta bordeller som på samma sätt som i Köpenhamn vet jag inte men här i Stockholm har man haft åtskilligt sådant.
Moderaterna var så ivriga att införa denna lag men som så mycket annat Reinfeldt var med och drev fram så blev det fel, ett systemfel!

Ändra för Guds skull denna lag ! Se till att de som är arbetslösa får dessa jobb!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate