torsdag, maj 13, 2010

Oskyldig ?

Carin Jämtin och Abdo Goriya i samspråk.


Det här fotot publiceras nu när han är häktad för förberedelse till "kidnapping" av en Syrisk diplomats dotter. Hon hade träffat en kille här i Sverige och det passade inte pappan och familjen så hon skulle föras tillbaka till Syrien med våld. Säpo avlyssnade telefonen och kunde hindra det hela i tid.


Att bli häktad innebär att polisen har på fötter det som behövs. Hedersvåld i alla tappningar är förfärligt och flickan behöver allt stöd som finns att få. Hon är modig och har så mycket att förlora på det här men går i spetsen för andra och visar att den egna viljan och det val av man som hon gör ska gälla.


Männens förtryck av kvinnor måste brytas! 


Enligt hemliga utskrifter som TV4 Nyheterna Stockholm tagit del framgår det att Abdo Goriya berättar för diplomaten att det är ”för jävligt att man inte kan uppfostra sina barn som man vill”.
Abdo Goriya ska sedan ha erbjudit sig att skaffa fram bil och förare åt diplomaten. När diplomatens dotter förts till Syrien skulle ”släkten ta henne i örat och hitta en lämplig person åt henne”, enligt dokumentet.
I ett annat samtal som Säpo avlyssnat ska diplomaten ha berättat för Abdo Goriya att han misshandlat sin dotter i fem till sex dagar och att hon har förbrukat hans heder.
Diplomatens dotter är fortfarande kvar i Sverige och hon har polisbeskydd, enligt TV4 Nyheterna Stockholm. Hennes far har tvingats lämna landet. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate