torsdag, september 26, 2019

Därför flyttar man från förorten!

https://kvartal.se/artiklar/darfor-flyttar-jag-fran-min-alskade-stockholmsforort/

Jag har under många år försökt att förklara varför jag och min familj efter 6 års boende ansåg oss inte kunna bo kvar i Rosengård.
Frågan har alltid intresserat mig men få vill diskutera detta. De som ofta har åsikter är de som inte själv bor i en utsatt förort,de har inte ens någonsin bott i en förort präglad av bränder och brott.
Det här är ju inget lokalt problem endast i Sverige utan i alla länder är det ett känt fenomen.
Jag minns när jag och min hustru åkte ut till en förort i Paris,Talinn osv där vi såg exakt det som har hänt i vårt land. Stadsdel efter stadsdel byter befolkning.I Paris var det mest araber och svarta,i Talinn var det ryssar. I England ser det exakt likadant ut.
När jag först stötte på det här skeendet var i min ungdom när jag läste USA:s historia. Där fanns otaliga exempel på hur stadsdelar bytte skepnad på rätt kort tid.Tex Bronx där den vita befolkningen försvann under några korta år. Slummen tog över denna gamla fina stadsdel.
Det vi såg i Paris var också en förstörelse och slum,i folkmun gettot!
I Sverige var detta okänt när jag växte upp. Ändå har jag vuxit upp i en stad där halva befolkningen bestod av människor från andra länder. Alla hade jobb på bruket.
Inga bilbränder eller skolbränder på den tiden. Ingen hotbild från kriminella invandrare.(arbetskamrater-skolkamrater)
Men så var det en annan typ av invandrare på den tiden. Inte från mellersta östern eller nordafrika.
Mest vårt broderfolk från Finland förstås men det var estländare,tyskar,österrikare,italienare,danskar och norrmän!
Arbetssamma människor samtliga. Lärde sig svenska!
Idag med allt för många på samma ställen så ser bilden annorlunda ut. Där jag bor nu (Hökarängen) börjar förändringen märkas.Igår försökte jag tala med två människor,ingen förstod vad jag sa.
Kvinnor med hucklen går det överhuvudtaget inte som ensam man att ens tilltala.
Då växer ju klyftan för varje dag som går med ännu fler från tex Syrien!
I Rosengård har ju detta lett till att samtliga svenska affärer har försvunnit från centrat.Nu gäller arabiskan på skyltarna.
Mentaliteten på deras unga är så utmärkande,de visar öppet sitt förakt med det svenska samhället och oss svenskar. De äldre hukar betydligt mer än de unga.
Jag brukar säga att de nog har ätit "blängsylta" dessa unga män. De visar genom kroppshållning ,ögon ,ansiktet, hur de vill att man försvinner från "deras område"!
När jag och Anne gick in på centrat i Rosengård i somras kände vi att det inte var läge att ta fram våra kameror.Vi ålagde oss självcensur!
Varför tror ni vi gjorde det?
När jag läser berättelsen från Susanna Mannelin så känner jag igen mig.
Man går till slut inte var som helst i vissa områden. Till slut börjar man inte gå ut vid vissa tider heller.Ser sig över axeln!
Men det hjälper ju inte,jag blev påhoppad med strypgrepp på en buss från Gustavsberg,full med passagerare. Ingen hjälpte mig tyvärr och där satt en kille från främmande land och hånade mig i tio minuter.
Eller de som försökte råna mig vid slussen en tidig kväll mitt bland folk!
Det finns ju hur många sådana berättelser med värre utgång idag,knivar och skjutvapen.
Senast i morse såg jag att 20 bilbränder på två ställen hade skett inatt och då har jag bara skummat nyhetsflödet. Mycket av detta hemska försvinner i bruset av så mycket.Man skriver ju hellre om Greta än om det som pågår i vårt land.
Usla lagar, usla fega politiker sedan många år. En regering som ger bort miljarder till andra våldsverkare i andra länder. 8 miljarder till en FN-fond om miljön när dessa pengar verkligen hade behövts i det svenska samhället idag.
Kommuner som håller på att gå i konkurs!
Sverige ger alltså bort miljarder för att de ska användas av länder som USA och Kina. Detta belyser ju vanvettet i Sveriges politik!
OCH så är en del förvånade över att svenskar vill flytta från den "pittoreska" förorten! Eller att svenskar faktiskt inte vill bo kvar i vårt land!
Land ska med lag byggas! Eller hur?



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate