torsdag, april 04, 2013

Ohederliga argument hos Daniel Suhonen mfl!

När man säger att privata vårdbolag sköter sig sämre än kommunala bolag så ljuger man faktiskt. Socialstyrelsen har nyligen gjort en utredning som visar att privata är något bättre än de samhällsägda. Bemanningen sköts på lite olika sätt men har inte försämrat vården.
Socialdemokratin har utnyttjat vänsterjournalisternas spridande av osanningen i främst DN och AB!
Den sk Caremaskandalen visade sig inte hålla och  en rapport  visade att DN:s artiklar inte höll måttet på saklighet.

Aldrig att man hör samma skall mot statliga företags övervinster, se bara på Vattenfall och deras miljardrullning till ingen nytta. Telia som delvis fortfarande ägs av staten tar ut övervinster år ut och år in utan att sossarna reagerar.
Storbankernas övervinster vill man inte röra eller tex läkemedelsindustrins fruktansvärt höga löner till sina chefer. Astra-Z. ger sin chef 550 miljoner på några år i belöning samtidigt som de lägger ner forskningen i Södertälje.

Socialdemokratin använder människors rädsla för att få dålig vård som en valfråga. Sanningen är ju   den att den privata vården i Sverige är en framgång för oss medborgare med större valfrihet.
Konsumentmakten ger oss alla möjligheter att rösta med fötterna och välja vem man vill gå till.
Reglering är ett ord som det byråkratiska skiktet älskar att upprepa som ett mantra.
Jag har i tjugo år arbetat åt Malmö stads vård och har sett hur illa det kan vara med allt från underbemanning till ren vanvård. Det finns inga säkra garantier för att kommunen ska sköta vården bättre.
Bäst är när valfriheten finns och inget monopol tvingar oss in i ett vårdberoende av myndigheterna med dess byråkrati.
Det är jag som ska välja och inte en tjänsteman!

Johan Norberg skrev det här i Metro och jag plankar av hans text för det är ju sannerligen fler som behöver säga så här:


Hela 14 000 enheter med runt 180 000 anställda kan få läggas ned – 40 procent av alla vårdcentraler och skolor med 160 000 elever och förskolor för 60 000 barn. Det skulle bli en episk slakt på välfärden, och märkligt nog drivs kravet av dem som 
säger sig värna välfärden mest – vänstern på Socialdemokraternas kongress. De vill att partiet ska förbjuda vinstdrivna företag i välfärden. Skattepengar ska inte gå till vinster. Men detta gäller inte vilka skattepengar som helst. Det är medborgarnas pengar som vi har betalat för att få vissa tjänster och hundratusentals av oss väljer att just dessa företag ska utföra dem. 
Varför har vi gjort det om de också vill tjäna en liten hacka som kompensation för arbete och risktagande? 
Troligen av samma skäl som det offentliga anlitar vinstdrivna företag för att bygga och städa sjukhuset och 
producera mediciner och utrustning: För att vinstintresset tvingar dem att göra sitt allra bästa. De måste arbeta lite smartare och avlägsna slöseri och byråkrati. Annars för-lorar de kunder och pengar och går under, till skillnad från offentliga institutioner som tar ytterligare en skopa skattemedel när de misslyckas.
Det kan komma som en nyhet för dem som bara har följt enskilda skandalfall i media, men studier visar att 
både personal och kunder är mer nöjda med privata vårdenheter och skolor. Ju högre andel friskolor i en kommun, desto bättre blir prestationen i alla skolor, även de kommunala – konkurrensen stimulerar alla. Kommunals 
undersökningar visar att personalen rankar privat äldreomsorg högre bland annat vad gäller trivsel, inflytande och möjligheten att ägna tid åt de äldre. 
Vinst ger en extra drivkraft. En SNS-studie som häromåret visade att fria val riskerar att skapa segregation när alla inte får plats hos de bästa, pekade samtidigt på att just vinstdrivande friskolor minskar segregationen eftersom de gärna expanderar för att ge fler del av koncept som visar sig lyckade och lönsamma.
Om företag kan ge bättre välfärd och ändå så effektivt att de gör en liten vinst (som ofta återinvesteras) så är det förvisso en skandal. Men skandalen är att det avslöjar att det offentliga har slösat bort våra pengar på att leverera något sämre. 
Tankesmedjan Katalys, med S-vänsterns Daniel Suhonen i spetsen, fnyser åt argumentet att brukarna är nöjda. Det har ”litet värde som kvalitetsmätare”, skriver de. Vanligt folk är inte kunniga nog att veta om de ”borde vara nöjda eller inte”. Dessutom är det ”ett problem” att mätningar bara visar ”hur den enskilde individen upplever de välfärdstjänster de tar del av”. Ja, vem annars? Detta är vad debatten på S-kongressen handlar om. Om makt. Ska Daniel Suhonen eller du välja skola åt dig eller dina barn?

5 kommentarer:

Niklas sa...

Jag råkar namna på din blogg ibland och jag tycker alltid att det känns lika sorgligt. Du är ett typiskt exempel på de kappvändare som fanns inom vänstern och som idag finns inom högern.

Under 60-70-talen och i många fall även under 80-talet var ni de varmaste anhängarna av Lenin, Stalin, Mao och/eller Hoxha. Sen gjorde ni en helomvändning och dyrkar istället marknaden som gud.

Det är dessa troende som gjort helomvändning och nu kritiserar forna kamrater. Många av de som finns kvar i V är däremot de som under alla år haft både positiva och negativa saker att säga om de s.k. kommunistiska länderna och deras ledare. Kan man inte tänka själv måste man skaffa en ny gud när tidigare gudar faller. Det är sorgligt att se.

hogrelius sa...

Vi inom skp gjorde det enda hederliga , vi la ner partiet och tog avstånd från Lenin o Mao med konstaterandet att dessa läror bara leder till våld och förtryck ! Detta skedde så tidigt som 1985-86 då vi ombildade oss till solidaritetspartiet (SOL). Det är sannerligen ingen kappvändning utan ett långsamt förlopp av idéer som visade sig inte hålla. Socialismen i alla tappningar har gått under. Kina är ju kapitalistiskt med en diktatur från KKP som är ganska vidrig. Nordkorea ska vi inte ens säga annat än att de är nationalsocialister . Mer än vidriga. Att förmå att ändra ståndpunkt är i mina ögon betydligt större och bättre än att hänga fast vid en nostalgidröm som bara leder till byråkrati och i värsta fall till våld och läger. Säg mig ett enda socialistiskt land som har fungerat med tryck o yttrandefrihet?

Niklas sa...

Solidaritetspartiet var väl förvisso inget högerparti? Inte helt lyckad partibildning vad det verkar dock. En spillra som försvann i intet, så därför är det svårt att säga nåt om den idag.

Att inget parti uppnått socialism eller kommunism ännu betyder inte att visionen i sig är omöjlig, men att vi måste lära av de misstag som varit. Vi måste hålla oss kritiska till de försök som har gjorts. Det finns dock saker värda att studera i Latinamerika idag där vänstern är på frammarsch, för att nämna ett exempel.

Socialismen kommer att vara aktuell så länge förtrycket finns kvar.

Niklas sa...

Det jag vänder mig mot är inte generellt att man kan byta åsikt. Det har det flesta gjort i någon eller några frågor. Det konstiga är dogmatismen och helomvändningarna. Du och dina likar var tidigare dogmatiska kommunister och idag är ni dogmatiska anhängare av marknadsdiktaturen.

hogrelius sa...

Jaha, har du inte läst vad jag säger om Astra-Z ? Om jag vore dogmatisk anhängare så skulle jag nog inte nämmna detta överhuvudtaget. Jag är oerhört kritisk även till Microsoft och deras monopolsystem som suger ut kommuner och stat.Jag vet inte hur många gånger jag under åren har tagit upp detta och ser alltid hur större delen av de som kallar sig socialister göder de två stora bolagen M+M.
Själv har jag hållit mig till Linux i snart 9 år och bidrar inte till monopolens vinster.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate