måndag, februari 18, 2008

Landet utanför.....

Sverige är landet som har hållit sig utanför Europa sedan 1800-talet.I samförstånd mellan Socialdemokratin och de borgeliga så ställde man sig vid sidan om under andra världskriget.Hitler krävde järnmalm och andra tekniska grejor av Sverige för att kunna föra sitt krig. Han fick det han krävde! SovjetUnionen krävde att Sverige skulle utlämna de sk baltflyktingarna.Stalin fick det han krävde!
När Danmark och Norges arbetarrörelse valde väg efter kriget så hade de erfarenheter att stå där ensamma när kriget kommer.De valde då att gå med i Nato tillsamanns med det "fria" Europa. Den del av Europa som också hade dragit sina slutsatser av andra världskriget.Aldrig mer krig ,sa de och bildade kol och stålunionen vilket sedemera blev EU! Drömmen om ett enat Europa började ta form, en lång och svår väg med många viljor inblandade.
Sverige är med i EU men samtidigt inte.Det finns ett segt motstånd mot Europa,vi tillhör inte Europa utan befinner oss i utkanten.
Socialdemokratin har aldrig vetat vilket ben de ska stå på och nu inser jag att "de nya moderaterna" fullföljer denna dåliga tradition!
I vår riksdag sitter det valda representanter för olika partier men för de flesta så gäller regeln att vara försiktig.90 % är socialdemokrater av olika schatteringar.
Höger ,center och vänstersossar!
Ingen vill ta oss in i Europa med samma villkor som de andra länderna.De nya länderna vilka har kommit med har en glöd efter att bli fullvärdiga medlemmar.Var finns glöden i vårt land?
Ta bara valutan,folk i vårt land måtte älska att växla pengar hos Forex.Stå i kö i onödan när vi skulle kunna ha samma myntslag.Nu tycker många dessutom att det har blivit så dyrt i de länder vilka har Euron.Tjaa, de tjänar bättre i många av de länderna och ofta blir det dyrt för oss svennar då.Se bara på Italien vilka har haft ett välstånd i många år vilket också innebär att de har bra betalt.Vi skulle med stor sannolikhet få det bättre med Euron som valuta!

En sista undran? Hur kommer det sig att vårt folk kan inbilla sig att det egentligen råder stora åsiktskillnader mellan tex sossar och moderater?
Det är bara sättet att lösa div. problem som skiljer ,ideologiskt finns ingen skillnad sedan många år!

PS Visste du att Norge egentligen är medlem i EU utan att vara med? Jo,de har skrivit på alla avtal men de får inte vara med och besluta om dessa avtals innehåll.De har valt i kraft av sina oljepengar att bara skriva på!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate