tisdag, juni 08, 2010

Piratpartiet jobbar på!

I går var det ett år sedan EU-valet. Ett år går fort, men så har vi haft mycket att göra också, speciellt Christian, Hax och Erik nere i Bryssel. Hax har gjort en föredömlig sammanställning
 
av det arbete som utförts under året: Telekompaketet: Christian Engström satt med i parlamentets förhandlingsdelegation. Vi lyckades efter många och långa förhandlingar få igenom så långt gående rättssäkerhetsgarantier som var lagligt möjligt ? i de fall EU-länder kommer på den korkade idén att stänga av fildelare (eller andra) från internet.
Stockholmsprogrammet: Parlamentets resolution var visserligen bara ett slags recension av ministerrådets och kommissionens planer. Men vi var med och drev igenom skrivningar om att grundläggande medborgerliga fri- och rättigheter alltid måste vara det överordnade värdet, när det gäller EU:s säkerhetsarbete.
SWIFT: Vi var med och stoppade EU:s överföring av europeiska bankdata i bulk till USA:s terroristjägare. Kommissionen måste nu återkomma med ett nytt förslag till avtal, som inte kränker oskyldiga människors integritet.
ACTA: Pirate MEP Christian Engström var med och utformade den resolution som till slut fick stöd av nästan hela Europaparlamentet. Den kräver öppenhet och insyn i ACTA-förhandlingarna. Och den kräver att ACTA-avtalet bara skall handla om varuförfalskning, inte fildelning.
Upphovsrätten: Detta är ett ständigt pågående arbete. Christian Engström sitter med i parlamentets arbetsgrupp om copyright. Han har fortlöpande kontakter med kommissionen i dessa frågor. Och han hugger på allt som dyker upp på området, nu senast Gallo-rapporten
 
. Internets frihet: Just nu pågår kampen mot EU-kommissionär Malmströms interetcensur. Och för att stoppa
 
written declaration no 29, som kräver att datalagringsdirektivet skall utökas till att även omfatta alla medborgares alla sökningar på Google och andra sökmotorer. Datalagringsdirektivet: Vi bedriver ständigt krypskytte mot datalagringsdirektivet, för att Sverige skall slippa införa teledatalagringen. Senast i förra veckan
 
, i ett samarbete med Lena Ek (c), för att på ett tydligare sätt få in Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna i diskussionen kring direktivet. Haxs sammanställning visar med all önskvärd tydlighet att allt prat om att en röst på Piratpartiet är bortkastad är rent struntprat. Vi kan och har redan uträttat stora och viktiga saker. Piratpartiet levererar och det kommer vi att fortsätta att göra. Det här kommer dessutom att bli ett år när vi får mer inflytande. Förhoppningsvis får Amelia snart tillträda som MEP. Dessutom kommer vi om några månader att ha en hel del att säga till om i riksdagen. Tack vare Piratpartiet blir det svårare och svårare att baxa igenom övervakningssamhället. Det är det som gör mödan värd.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate