fredag, juni 25, 2010

Midsommarsill med en sup!

Jag råkade lyssna inatt på P1 och ett program som handlade om mat till midsommar. Där talades mycket om snaps och öl till sillen och man sjöng förföriska snapsvisor.
Men när jag går till Sveriges radios hemsida om programmet så finns bara matrecepten där , inte några av de nubberecept de talade om. Inga texter av Niklas Rådström trots att han själv sjöng en rolig snapsvisa.

Detta är höjden av hyckleri men rätt så typiskt för vårt land. Vissa saker ska döljas allt medan man med förtjusning å andra sidan visar upp hela registret om det "förbjudna".

Påminner om hur man har löjliga vinannonser i tidningarna åtföljda av svarta varningar om alkoholen faror.
Det är dags att göra upp med hyckleriet en gång för alla så att människor slipper att ha dåligt samvete över att de dricker alkohol. Denna helsvenska attityd till alkoholen gör att människor inte i tid klarar av att få hjälp när de har börjat dricka för mycket och ofta. Att känna skam motverkar viljan till att ta den hjälp som trots allt finns.
Kvinnor är värst utsatta eftersom det i vår kultur är mycket hemskare med kvinnor som dricker för mycket.

Jag minns när jag arbetade som försäljare på Systembolaget hur kvinnor sänkte sin blick när de kom in i affären. Skammen lyste omkring dem när de med låg röst talade om vad de ville ha. På den tiden såldes allt över disk vilket gjorde det besvärligt med skammen.

Systembolaget slog rekord i torsdag då över 1 miljon kunder handlade alkohol.
Det fattas inte pengar i det här landet även om vissa politiker för ut detta budskap i tid och otid. Att tala med tvenne tungor görs inte bara i dessa frågor.
Om radion skulle ha ett program om vad man röker bäst efter maten tex. en pipa med hasch så skulle de bli åtalade. Alkohol är helt okay att både i tidningar och radio förhärliga trots att alkoholen är grunden till de flesta våldsbrott.
När man läser igenom de flesta mord och dråp-akter så finns nästan alltid alkoholen med i bilden. Att röka på ger aldrig nästan några våldsbrott eftersom 99% av haschrökarna blir "fredliga"!

Jag vill ju inte varken plädera för varken det ena eller det andra men det finns alldeles för mycket dubbelmoral i dessa frågor . Naturligtvis pengar också eftersom staten tjänar ofattbart mycket pengar på alkohol.

Vi kommer aldrig att få några samhällen fria från gifter eftersom människan är en varelse vilken ibland vill komma ifrån den gråa vardagen. Förbud leder enbart till att de kriminella får en position i samhället de inte ska ha.
Erfarenheterna från USA:s förbudstid förskräcker och spåren finns kvar än idag .
Många förmögna där har haft förfäder vilka skapade sig rikedomar på brottslig väg. Kennedyfamiljen är bara ett exempel på detta. Farfar Kennedy smugglade sprit från Canada !

En sak vet jag emellertid och det är att jag själv kommer att må bra i morgon bitti.
Jag håller mig till fotbollen idag med två toppmatcher att se, dricker möjligen en kopp kaffe för mycket men det får man inte ont i huvudet av!

Glad Midsommar till er alla!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate