onsdag, juni 30, 2010

En del inom vänstern har vaknat vad gäller EU!

http://www.dn.se/debatt/dags-att-inse-allvaret-for-europa-och-demokratin-1.1130553

"Kända vänsterdebattörer: Precis nu, mitt under brinnande euro-kris, borde vänstern stiga fram och kraftfullt försvara euron, EU och ett demokratiskt, solidariskt Europa. Fortfarande tror en liten medialt röststark grupp vänsterdebattörer att krisen orsakas av den gemensamma europeiska valutan. Det är en huvudlös ståndpunkt som eldar på den nationalism, fascism och nazism som åter börjar göra sig bred i Europa. Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin har tyvärr markerat distans till euron och plötsligt är vi eniga bara med FP-ledaren Jan Björklund om ett ja till euron snarast möjligt. Där slutar dock vår enighet. Stabil ekonomisk tillväxt kan bara skapas genom minskade ekonomiska klyftor. Marknadsekonomin fungerar bäst när köpare och säljare är jämlika, skriver de tretton debattörerna."


Det var på tiden att några inom vänstern tog bladet från munnen.Ute i Europa har både vänster och miljöpartier betraktat partierna i Sverige som något underliga. Att inte ställa upp på detta projekt som gagnar fred och miljö i hela Europa! När det är så uppenbart för alla andra partier ute i Europa att EU är vägen till en bättre politik än vad enskilda nationer kan åstadkomma så har Sveriges samtliga partier utom FP ställt sig vid sidan om!

De stryker en konservativ och i många stycken reaktionär politik över ryggen med en belåtenhet som skrämmer. 
Sverige vilket tidigare var ett land med visioner blir  akterseglade många gånger tack vare att vi inte ingår "på riktigt" i EU. 
Det talas alltid om snus och annat utan verklighetsförankring men när EU tar en mängd vettiga beslut så tigs de ihjäl.
Visste du som läser det här att from. 1 aug så träder en ny lag in i hela EU där man skärper bestämmelserna mot alla banker , de ska redovisa och sköta sig bättre gentemot kunderna. 
Bla. så får inga banker eller affärer  ta ut avgifter på kortköp!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate