torsdag, augusti 29, 2024

Ökad antisemitism i världen!

 

Världen idag skriver idag torsdag den 29 aug. 2024 på sin ledarsida följande och jag ansluter mig till 100% till deras åsikt.

Israel som nation, och judar över hela världen, befinner sig i en extremt utsatt situation. Det är närmast häpnads­väckande hur detta lilla land – till ytan inte ens fem procent av Sverige men med en befolkning på tio miljoner invånare – ständigt är i centrum för all världens uppmärksamhet.

Faktum är att det finns fler mormoner, medlemmar av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, i världen (cirka 17 miljo­ner) än de 15 miljoner som definieras som judar. Jämför detta med världens två miljarder muslimer.

Varför är Jerusalem, en stad som inte ens har en miljon invånare, mediacirkusens ständiga huvudnummer? Skulle en främmande civilisation från en annan del av universum skicka spanare till jorden skulle de med växande förvåning förun­dras över världens fixering, och hat, mot detta lilla land och folk. 

Inget annat folk och kultur har överlevt så många årtusenden av förföljelse och utmaningar. ”Juden” har blivit ett begrepp som väckt både förundran, beundran och avgrunds­liknande pogromer. 

Och nu är vi där igen. Återigen, i skuggan av andra världskrigets fruktansvärda folkmord, vänder sig världens mäktiga mot detta lilla folk. Finns det en rationell förklaring?

Israel befinner sig just nu i krig på flera fronter, där varje strid ytterst handlar om överlevnad som nation. Inget annat land riskerar utplåning, men judarnas enda hemland gör det – bokstavligen.

Hamas mål är att utplåna nationen Israel. Hizbollahs mål är att förinta Israel. Iran vill krossa den ”lilla satan” Israel. Ledaren för den palestinska myndigheten (PA) i Ramallah (Västbanken), Mahmoud Abbas, var nyligen i Turkiet för att hedra den döde Hamasledaren Ismail Haniya. PA:s mål är inte fredlig samexistens med Israel.

I ljuset av allt detta nakna hat från muslimska ledare är det än mer anmärk­ningsvärt att FN, med dess många under­organisationer, ständigt tycks hacka på Mellanösterns enda demokrati.

FN-organisationer som Unrwa och den Internationella domstolen i Haag (ICJ) har avslöjats med antisemitiska åsikter. Ordförande i ICJ är somaliern Abdullahi Yusuf, före detta politiker och krigsherre. Unrwa, vars syfte är att stödja palestinska flyktingar, har bevisats ha haft anställda Hamas­medlemmar. 

Europeiska unionens byrå för grund­läggande rättigheter (FRA) bekräftar att det just nu sveper en våg av antisemitism över Europa med diskriminering och hatbrott mot judar. Det är skamligt att politiker, intellektuella och journalister böjer sig för denna orättfärdiga våg. Historien kommer att döma ”de fega” hårt.

Vi borde lyssna på Sydafrikas överrabbin Warren Goldsteins nödrop nyligen då han utmanade påve Franciskus och Angli­kanska kyrkans ärkebiskop Justin Welby att läsa Bibeln mer och sluta stödja ICJ:s orättfärdiga dom mot Israel.

För Gud har inte övergett Israel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar