söndag, juni 02, 2024

Fanatiker är farliga!

 

En person har gripits av polis efter att ha vandaliserat ett verk av impressionisten Claude Monet på Musee d’Orsay i Paris. Kvinnan klistrade en blodröd affisch på tavlan, som saknade skyddsglas./ Text och bild från Bulletin.

Kvinnan är medlem i Riposte Alimentaire, en organisation som vill uppmärksamma den globala uppvärmningen. Det är inte känt i vilket skick målningen, som föreställer människor på ett vallmofält, är i efter attacken.

Riposte Alimentaire har utfört flera attacker på kända verk i syfte att uppmärksamma klimatkrisen. Tidigare i år kastade de soppa på Leonardo da Vincis ”Mona Lisa” på Louvren samt på Monets ”Vår” på Lyons konstmuseum.

Nästan all form av terrorism börjar så här. Exempel finns ju i historien omkring Baader- Meinhof och deras kusiner i Italien, röda brigaderna.


Efter att DDR fallit ihop så hittades många dokument hur statsledningen  hjälpte Baader-Meinhof både med pengar samt "semester" i DDR!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ambassadockupationen_i_Stockholm_1975  

När det gäller 1975 års terrordåd i Stockholm så bevisligen fanns det svenska medborgare inblandade men de lyckades hålla sig undan rättvisan.

Allt ur historieboken lär oss att även sk miljörörelser kan utvecklas till terrorörelser.

Hur ska vi se på tex alla dessa hamaskramare vi nu sett på gator och torg sedan Israel tvingades ut i krig.

Vi ser samma typ av vänster sluta upp omkring dem som vi såg på 70-talet.

Dessutom som vanligt på universiteten så finns det en icke ringa grupp lärare som också ställer sig på terrorns sida.

Samma typ av febriga hjärnor ser vi nu men denna gång är det inte kapitalismen som ska förgöras , nej, det är judar och staten Israel. 

Vi har fått tilbaka 30-talet och nazismen!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Wannseekonferensen

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar