fredag, juni 07, 2024

Att låsa in sig i en bubbla!

 

I alla tider har människor låst in sig i bubblor för att känna sig säkrare och hålla "fienden" utanför sitt liv. Man uppfostrar sina barn i denna bubbla så att de inte behöver lyssna på argument från "fienden". Jag gjode också så en massa år från 60-talet men detta bröts 1986. Då lämnade jag den socialistiska bubblan med Lenin och Mao.

Men sanningen är den att det stora tvivlet började komma efter en resa i Kina 1976.

Jag kom att tänka på det här när jag hörde en ung människa uttala ordet "främlingsfientliga"!  

Och jag förstod ju vilka hon menade.  Undrar bara vad personen hade sagt om hon lyssnat på Åkessons tal de senaste åren? Jag stod för ett år framför Åkeson och Stegrud på Medborgarplatsen där Jimmie höll ett långt tal till de invandrare som kommit till vårt land under många år. Han tackade dem och framhöll att de flesta var skötsamma medborgare som arbetat och slitit i svensk industri mm. Att Sverige har haft och har stor nytta av dem. Han var noga med att säga att de han kritiserar är sådana som är här och förstör vårt land och att det är dessa som ska utvisas.

Kriminella våldsverkare samt islamister som vill oss ont. 

De människor och i synnerhet vissa rödgröna partier vill inte lyssna,vill inte förstå

utan alla som har kritiska invändningar mot den förda politiken är nazister enligt dem. De är verkligen sittande i en bubbla utan förmåga att kunna lyssna och diskutera på ett normalt sätt. Tyvärr har de rödgröna under åratal förstört debattklimatet.

Vissa ämnen har det tabubelagt tex kriminaliteten,invandringen mfl. 

Så kan man inte ha det i ett demokratiskt samhälle. Vi ser ju vad den stora invandringen från länder med islam har betytt för antisemitismens utbredning.

Att med tabu föra bort all diskussion om detta otäcka 30-tals fenomen är både dumt och oetiskt.  

Moralisk bankrutt !  Alla dessa antisemitiska demonstrationer överallt är en påminnelse om att det var så det började i Tyskland med känt resultat.Att sitta i sin bubbla och varken inse vad som är på gång och tack vare sin bubbla kunna sitta och kräva ännu större invandring till ett Sverige som redan har kroknat inför den höga invandringen som vi haft.

Det har inte hjälpt med den skola vi har  och inte heller den yttrandefrihet som finns när massmedia med Svt i spetsen mörkar så mycket av dagens händelser. Rena rama Pravda pågår i svensk media. Tack och lov att så många fria tidningar och poddar numera finns att tillgå. Tex ska nu Kvartal öppna upp för dagliga nyheter! 

Ut ur bubblan ,våga lyssna och läsa allt från alla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar