torsdag, juni 20, 2024

Att bli lurad på sina besparingar!

 https://www.senioren.se/nyheter/sa-blev-lillemor-lurad/ 


Jag sitter och läser flera berättelser i tidningen Senioren (SPF) och det är verkligen trist att människor blir utsatta för bedrägeri över nätet!

Dagens gangsters är ofta från andra länder i andra generationen, de gillar inte varken Sverige eller oss svenskar.

De ser på oss som tyska nazister och dagens islamister gör med judar, ickemänniskor! OCH ickemänniskor får man behandla hur som helst.

MEN , ja nu kommer detta men! Hur dagens människor med alla upplysningar, inte minst i Senioren, kan gå på bluffen är allt lite underligt.Det har predikats i flera år nu hur dessa bedragare går till väga så hur kan detta ha gått förbi så många?

Det är verkligen oerhört många +65 som utan att tänka ger dessa banditer tillgång till sin bank.

BUDSKAPET FRÅN BANKERNA ÄR OCH HAR VARIT ATT DE INTE RINGER UPP PÅ DETTA SÄTT OCH BER OM KODER!

Inte heller skickar de sms och vill ha kontakt och koder. Varför någon skickar pengar via swish till ett okänt konto begriper jag inte heller!

Jag har under årens lopp utsatts för alla slag av bedrägerier som tänkas kan men är alltid på min vakt. 

Det klassiska för några år sedan var samtal från "microsoft i England" .De hade upptäckt virus på din dator och vill ha hjälp med att komma in på den. Så jävla ihåligt!

Andra försök kan vara att någon påstår att du tittat på pornografi och de har genom din webcam blivit filmad när du tittar. OM du inte betalar en lösensumma så ska de skicka filmen till alla ens kontakter.

Bara bluff och båg, dessa gangsters skickar ut dessa mail till massor med folk. De har skaffat sig listor med emailadresser och gör ett massutskick.

Varje ny mobil har idag en funktion att man kan spärra okända nummer, använd den. På Facebook och andra sidor, blockera.

Varför just äldre är så godtrogna får nog forskare och psykologer utforska.

Tyvärr går det igen även i valsammanhang, varför människor röstar på partier som ställt sig bakom Hamas dödande och hyllandet islamismen är lika svårt att förstå.

Många har så svårt att ta tillvara fakta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar