tisdag, oktober 01, 2019

Sverige göder diktaturen i Kina!

https://www.expressen.se/nyheter/klimat/slussens-nya-guldbro-fraktas-fran-kina/

Jag var emot att man rev slussen,det fanns en plan B vilken var bättre. Plan B hade kostat hälften och enligt de betongfabriker vilka räkna på affären så hade de kunnat bygga om och reparera på halva tiden.
Kostnaderna  skenar iväg och budgeten har redan nu genom bygget av busstationen inne i berget blivit mycket dyrare . Allt pekar på dubbelt så dyrt!
Men om du har läst artikeln från Expressen så finns det andra aspekter också.
Alla talar om miljön i sina högtidstal men verkligheten ser totalt annorlunda ut.
Att köpa en lång bro från Kina samt frakta hit den! Vansinnet i denna affär avslöjar hur lite man egentligen bryr sig om miljön.
Det avslöjar dessutom hur man håller denna hemska diktatur under armarna. Sverige och andra länder bygger upp det nationalsocialistiska Kina ,ger dem möjligheter till sina byggen av en krigsmakt vilken snart tillhör en av världens mäktigaste.
Exakt vad man gjorde med sovjet i spetsen med Hitlers Tyskland på 30-talet.
Eftersom historia numera tillhör de ämnen man inte anser barn ska läsa så blir också tillståndet av kunskap begränsat. Att återigen stödja en uppåtgående supermakt går alla förbi. Den enda som tycks ha förstått vad som är på gång är ju president Trump!
https://www.svt.se/opinion/folkrepubliken-kina-70-ar-ett-digitalt-overvakat-folk-underkastat-en-enmansdiktatur

Kina av idag har återgått till mycket av det Mao införde av kontroll och övervakning. HongKongs befolkning känner av vad ledningen i Peking är ute efter och för en kamp varje dag där de motsätter sig diktaturen,
En stilla undran från mig är vad världen gör den dag Kina erövrar Taiwan med vapen i handen?
En annan undran är varför svenska folket liksom så många andra snackar och demonstrerar så mycket om miljön men ändå stödjer de krafter som tex beställer broar från Kina?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar