lördag, april 06, 2019

"Lönar det sig att arbeta?

En annan effekt av pensionssystemet som SPF Seniorerna har räknat ut är det krympande så kallade respektavståndet.
Respektavståndet anger hur liten skillnaden blir mellan grupper av pensionärer som har arbetat ett helt yrkesliv och de som inte har arbetat alls utan som får garantipension och bostadstillägg (BTP).
Tabellens kolumn för respektavstånd visar hur litet avståndet blir mellan den som inte har arbetat alls men som har fullt så kallat grundskydd i form av garantipension och bostadstillägg jämfört med den som har arbetat och fått såväl allmän pension som tjänstepension.

Är detta tacken?

Skillnaden i disponibel inkomst kan för yrkesgrupper som vårdbiträden jämfört med garantipensionärer med fullt bostadstillägg sjunka ihop till mindre än 500 kronor i månaden.
– Är detta tacken från det statliga pensionssystemet när så många har gjort allt rätt, arbetat och betalat in till sin pension? Det är inte konstigt att tilliten för systemet urholkas, säger Eva Eriksson."https://www.senioren.se/nyheter/inte-ens-halften-av-lonen-kvar-i-pension/ 

Jag har i många år hävdat att det är politiken och de beslut som den har fattat som också genererar sk främlingsfientlighet, ja ren rasism i många fall.
Folk hackar på den som står i trappsteget nedanför när de borde rikta sin ilska mot politikerna och i val också ännu mer visa ut dem ur riksdagen.
Det är inte den enskilda invandrarens fel att Sveriges system ser ut som det gör.Det är helt och hållet riksdagens beslut!
Vissa partier och då menar jag främst de som nu styr Sverige ihop med V ute i farstun, det är de som står för en felaktig politik. Ruinfeldt har också med de Nya moderaterna stor skuld i att det ser ut som det gör i vårt land nu.
Sverige är i jämförelse med de flesta andra länder i Europa verkligen udda i en rad beslut. I allt från skatter (mycket höga för pensionärer) till hur man i många fall vräker pengar på unga invandrare (8000 kr per dygn).Inte utvisar kriminella men utvisar hårt arbetande arbetskraftsinvandrare därför att man glömde att ta ut en semesterdag. 
Det finns tusen olika tokigheter men det orkar jag inte skriva om nu.
Kriminalstatistiken är också hemsk att läsa där nu fängelserna är fulla av främst män från andra länder. Nästan samtliga skjutoffer är också killar med annat ursprung,och det säger ju något om mördarna också.
Med 29 %  invandrare av de som bor här nu så säger all erfarenhet från andra länder att brottsligheten stiger!
När du lyssnar på de olika partiernas företrädare då ska du vara observant på hur de talar om både pensioner och kriminalitet, där kan du se vem som ljuger och vem som talar sanning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar