Bo Högrelius i Malmö har skickat in december månads vinnarrecept! Tastelines jury föll för de ljuvliga spättarullarna eftersom receptet är lättlagat samtidigt som det känns raffinerat.
Bos egen kommentar till receptet lyder:
"Ett recept som hela familjen tycker smakar mums! Detta är en maträtt som också finner nåd hos våra fiskfientliga barn!"
Grattis Bo! En matpresent kommer på posten.
Ljuvliga spättarullar (4-5 portioner) 600 g djupfryst spätta ca 10 tunna skivor rökt lax 0,5 dl finhackad dill salt 2,5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin 2,5 dl crème fraiche 1 paket saffran 0,5 grön gurka Gör så här 1. Tina fisken, salta mycket försiktigt eftersom laxen ger sälta. Lägg en laxskiva på varje spättafilé, strö över dill och rulla ihop dem. 2. Lägg rullarna i en låg, vid panna, tätt ihop. Häll försiktigt buljongen vid sidan om och småsjud i ca 7-8 min. Lyft mycket försiktigt upp filéerna med hålslev, håll varma i lätt uppvärmd ugn. 3. Sila buljongen. Lägg ner crème fraiche i pannan, vispa i saffran och låt puttra ihop en kort stund. 4. Vispa sedan ner buljongen, litet i taget tills såsen är lagom gräddig. Skala gurkan, dela den och kärna ur den. Skiva den sedan till 1 cm tjocka halvmånar och lägg ner i såsen. 5. Låt puttra i några min. och lägg sedan i de varma spättafileérna. Täck med lock och låt det hela bli genomvarmt. Servera gärna med potatismos som gjorts trevligt grönprickigt av dill eller finhackad persilja. | Spätta + lax = sant tycker vi på tasteline.com. Vill du lära dig mer om alla våra olika fisksorter så surfa vidare till: Till fisk & skaldjursskolan Fler goda fiskrecept hittar du här |
Tillbaka till Besökarnas bästa
See here or here
SvaraRaderaNej men; grattis!
SvaraRadera