fredag, november 10, 2017

Den rödgröna regeringen är lomhörd och klantig!

Tusentals högutbildade som kommit till Sverige för att jobba har utvisats på grund av arbetsgivarens missar, som SvD berättat om i serien Kompetensutvisningarna.
En av dem är stockholmaren Mahran Ahmed, marknadsansvarig på industriföretaget DST. Han kom till Sverige första gången som barn och talar perfekt svenska.Utöver det krävande jobbet har han den senaste tiden tagit hand om sin sjuka mor och sin minderåriga syster, som båda bor i Stockholm.
Men nu måste han lämna landet inom några veckor, efter att Migrationsöverdomstolen nekat prövningstillstånd. Mahran Ahmed utvisas därför att en tidigare arbetsgivare under fem månader inte betalade försäkring, trots att felet rättades till senare.
– Det här är inte det Sverige vi känner igen. Ingen bryr sig om oss, säger han.

I dagens tidningar står också att många arbetsgivare har svårt att finna utbildad personal vilket hämmar deras utveckling och affärer.
Hur kan man sitta som regering och bara titta på när många utvisas pga av petitesser? De har ju kommit hit just för att de sitter inne med bra utbildningar och att firmorna behöver dem. Hur kan utvisningsverket göra på detta sätt. Vem har givit dem mandat till dessa mycket underliga åtgärder?
Kan verket inte skilja på flyktingar och invandrad arbetskraft?
OCH som sagt var , denna regering visar ju upp sin inkompetens gång på gång i många frågor.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate