tisdag, juli 18, 2017

Ingenting är gratis!

https://www.hbl.fi/artikel/vad-ar-vi-beredda-att-ge-upp/

En intressant artikel från vårt grannland Finland, tankar som det i Sverige skyggas inför.
Ja rent ut ljugs om.
När jag läser det här så minns jag hur jag själv har pekat på pensionerna i Sverige och att så många får en dålig pension. Det finns inte pengar till att tex. ta bort skatten för alla med ytterst låg pension. Trots att minister Andersson säger att Sveriges ekonomi aldrig har varit starkare. Varför då inte höja pensionen med detta genidrag att ta bort skatten?

När jag fortsätter att läsa professor Paul Lillranks ord så kommer jag att tänka på ett par saker som har med invandrade män att göra. (Mest män kom in under år 2015)
De röker! Massor!
Såg senast igår med egna ögon på en resa till Nynäshamn hur så många invandrade män rökte överallt och naturligtvis fimpar på stället de står på vare sig det är på plattformen för SL eller utanför krogen.
Vi vet ju att lungcancer uppstår av att röka eller vistas i en miljö där man röker tobak.
Med andra ord så kan man räkna ut ungefär hur många av de hundratusentals män som kom hit också kommer att få lungcancer framöver.
En dyrbar sjukdom att behandla och den är SJÄLVFÖRVÅLLAD!
Varför lågutbildade plus invandrade män inte kan ta till sig kunskapen om denna sjukdom är mer än underligt. Unga kvinnor tillhör också en stor grupp idag som röker.

När man talar om kostnader i samhället så borde man både planera och räkna ut vad som kommer att hända.Hur mycket sjukvårdsresurser är vi beredda att kosta på för en sjukdom som man med öppna ögon drar på sig?
Hur ska man nå alla dessa vilka förstör både för sig själv samt oss andra?
Slutligen, ändra lagen om nedskräpning och bötfäll alla som fimpar på marken och andra offentliga ställen.Dyrt ska det vara!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate