fredag, februari 24, 2017

Kina lägger världen under sina fötter med hjälp av Trump!

"Ingen annan amerikansk president har haft ett så våldsamt anti-kinesiskt budskap som Trump, och hittills har ingen annan har gjort så mycket för att stärka kommunistpartiet."https://www.svd.se/efter-trumps-walk-over--ny-kinesisk-varldsordning 
Kina sitter på världens största dollarreserv, inte ens USA har så stor reserv.
Vi har ju under många år sett hur Kina bygger ut sitt inflytande i många världsdelar, inte minst i Afrika. 
Kina "ger" hjälp i form av tex byggen av järnvägar men det finns alltid en annan agenda med i dessa hjälpprogram. I andra änden av järnvägen finns tex gruvor där Kina kan skeppa ut malm osv.
Ny taktik är numera att hyra stora anläggningar tex hamnar i andra länder eller helt sonika köpa dessa.
Som bekant så köpte ju Kina även Volvo personvagnar så Sverige har inte heller undgått att påverkas.
Kapitalismen strävar ju alltid efter stor profit och när det blir olönsamt med produktion i ett land med höga löner så blev Kina vinnare och där återfanns mängder av industri flyttad från andra länder.
Se bara på mobilindustrin eller datorindustrin, så gott som allt tillverkas i Kina eller av Kinesiska företag i andra Asiatiska länder.
Den här frågan har varit ointressant för de intellektuella i vårt land antagligen därför att de inte förstår sig på varken ekonomi eller storpolitik.
Skallet mot president Trump ligger mer på en nivå av sandlåda. (Håret, hustrun ,döttrarna osv)
Ola Wong vilken bott länge i Kina och kan Kinas politik inser ju också hur Trump och för övrigt också vissa politiker i Europa krattar manegen för Kina !
Under Mao så predikades det världsrevolution med vapen i handen men det har Kina lämnat för länge sedan. De är slugare än så och arbetar vidare med sin politik. De låter pengarna arbeta!
Varför ödelägga länder med bomber och krig när man kan ta över olika länder bakvägen.
Pengar luktar inte , sa man förr och det gäller än.
När nu USA med sin president har slagit in på den politiken USA hade på 30-talet med isolering av sitt land, ja, vem stiger då fram på världsscenen om inte KINA.

Och Europas populistiska partier hyllar Trump. De vägrar att se vad som händer eftersom de befinner sig i en inskränkt bubbla. Precis där som Kinas kommunister vill ha folken i världen. De ska antingen sova eller befinna sig i denna bubbla där man inte varken ser eller hör!

Snart är det dags att lära sig världens största språk!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate