torsdag, januari 12, 2017

Debattillståndet i Sverige är mer än unket!

Sverige är ett land vilket på 50 års sikt har förändrats på många punkter. Internet har fått våra tidningar att hålla upp hela handen för att känna av vad som sägs på de "sociala medierna"!
Sedan hakar de på med sina kulturnissar !
Aftonbladet och Dagens Nyheter-Expressen är nog de tidningar jag tycker är värst ute med sina "nyheter" och "debatter"! De vrider och vänder och använder sig av rena lögner och vilseledande halvsanningar.
Yttrandefriheten och sansad debatt verkar inte finnas i vissa frågor som ständigt återkommer. 
Vi som levt länge ser ju med våra egna ögon vad som hänt i detta land med en invandring vilken spätt på en kriminalitet som vi inte vill ha. Skjutningar, maffiavåld, korruption m.m.
Vi har ett rättsväsende som fungerar mycket dåligt i jämförelse med andra länder . Polisen är lamslagen i många städer och har en ledning vilken inte fungerar som den ska.
Kvinnor (och män) känner sig rädda när de ska gå ut på stan.
Hopar av unga män från andra länder är skrämmande särskilt för äldre.
När så någon berättar om detta förändrade land så bryter helvetet ut med Dagens Nyheter som skarprättare. Har man dessutom låtit sig intervjuas i annat land så blir det etter värre.
Fasaden av det lyckliga och jämlika Sverige ska till varje pris upprätthållas.
Man mobiliserar författares egna förlag att yttra sig negativt om de som vågar sig på kritik av utvecklingen i vårt land.
De som verkligen borde försvara tryck och yttrandefriheten sviker!

Hela det här som pågår påminner starkt om det som hände i alla sk öststater när kommunisterna styrde. Smutskastning var ett av de vapen man ofta använde innan domstolen tog över och burade in den misshagliga.
Charta 77 startades för att hjälpa utsatta i Tjeckoslovakien och jag bar med stolthet mitt rockmärke till stöd för denna organisation.

Vi kanske borde starta en sådan solidaritetsrörelse ånyo i Sverige men denna gång till stöd för de som kämpar för rätten att få uttrycka sig?

Jag tycker att det är dags för alla dessa som häckar på sina redaktioner att tänka över de friheter vi har haft i detta land så länge och se till att hyfsa debatten. Återgå till att bli "grävande" journalister utan partiknapp i hjärnan.
En bra journalist måste kunna skriva om allting utan hänsyn varken till makthavare eller ägare.
Skildra ett Sverige så som det ser ut!
Då ingår också i uppdraget att tala med folk från hela landet. 

Idag säger jag samma sak som en riktig journalist sa idag på Facebook, "jag skäms för den kår jag tillhör"! 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate