måndag, maj 23, 2016

Myndigheterna dödar landsbygden med berått mod!

När jag läser Svd:s ledare i söndagstidningen av Tove Lifvendahl om en kultur vilken särskilt skatteverket försöker ta död på blir jag både ledsen och ARG!
Läs här och begrunda :http://www.svd.se/utrotningshotad-mangfald/om/ledare

Här talas det alltid om att landsbygden måste få leva men verkligheten ser ju annorlunda ut. Myndigheterna och politikerna sätter ständigt käppar i hjulet för landsbygden.
Jag tänker då också på de enstaka vingårdar som finns och som har fått kämpa för att få sälja sina viner direkt på gården till de besökare som kommer.
När jag rest i andra länder , särskilt i Tyskland , så är det en naturlig handel där.
Samma sak med fäbodar i tex Österrike, det ses som en viktig och naturlig del av politiken att bevara en levande landsbygd.
Här sitter dogmatiska politiker i riksdagen och tror att vi skulle få fler alkoholister om vinbonden fick sälja sitt vin. När det gäller fäbodverksamheten så har man försökt med allehanda argument att stoppa denna näring.
Jag kan inte tolka myndighetens djävulsskap på annat sätt än att de vill sätta stopp för dessa "envisa" människor på landet som vill fortsätta med gamla fina svenska hantverk, ost, smör , grädde osv!

Alla dessa "experter" som sitter på alla dessa statliga poster med MAKT bryr sig inte ens om att besöka de som blir utsatta för dessa byråkratfasoner.
När jag valde att lägga min röst på alliansen i tron att de skulle bejaka både näringsliv och Sveriges kultur så fick jag se en socialdemokratiskt politik återigen. Jag trodde att de skulle öppna upp Sverige med både avskaffande av det gamla korporativa byggmonopolet och avskaffandet av Systembolaget som monopol. Ack nej, samma tongångar som förut.
Jag trodde att de skulle stärka det svenska försvaret, ack nej , de rev ner det ännu värre.
Jag trodde att de skulle föra en aktiv rättvis invandrarpolitik men det blev ännu värre!
Jag trodde att de skulle återförstatliga skolan , ack nej!

Jag trodde att de skulle begära medlemskap i NATO, ack nej!

Istället blev det DÖ ända fram till nästa val, ack, arma land!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate