fredag, april 01, 2016

Ubuntu + Windows?

Igår så kablades nyheten ut över världen att "The Big Boss" Microsoft inlett ett samarbete med Ubuntu (Linux)!
Många är vi som har förstått sedan en längre tid att den nya ledningen i Microsoft tänker annorlunda mot den gamla under Bill Gates.

När jag började med Linux under 90-talet så var det ibland omöjligt att öppna upp sidor där man använt sig av Microsofts lösningar. De ville sätta käppar i hjulet för Linux eftersom de såg detta OS som ett otyg som skulle utrotas.

Nu blev det inte så tack vare lagstiftningen i en massa länder. Ofta åkte Microsoft på mycket stora böter för sitt sätt att försöka monopolisera marknaden.
Inte minst EU bevakade på ett föredömligt sätt dessa monopolanspråk från Microsoft.
När så Ubuntu föddes från det Sydafrika där ordet Ubuntu är vördat. Betyder medmänsklighet eller dela med er!
Då började saker att hända inom Linux, alla var och är inte med på den resan. De renläriga tycker inte om Ubuntu eftersom man använder även kommersiella bolags lösningar.
När nu bomben briserat om att Windows samarbetar med Ubuntu och tänker lägga in möjligheten att använda detta system inom själva Windows 10 så kommer en del av de renläriga att spotta på både Microsoft och Ubuntu.
MEN det är kortsiktigt tänkt och rent reaktionärt.
Jag tror utvecklingen håller på att gå ifrån dessa som ska ha sina "rena" lösningar vare sig det är Linux eller Microsoft!

Själv är jag positiv och har sett de senaste åren en mycket positiv utveckling av olika program. Vi ska inte glömma bort Googles stora inverkan på det historiska skeendet. De har under åren arbetat så mycket med lösningar både för Linux och Windowsplattformen.
Jag vill faktiskt hylla Google och deras anställda vilka utför ett mycket bra arbete och de har verkligen skapat så många möjligheter för oss användare.
Ubuntu på sin sida har också skapat ett mycket användarvänligt OS (operativsystem) där allt fungerar som det ska med få undantag och då ofta därför att andra firmor inte vill skapa något för Linux.
Vi går in i en spännande framtid och det är synd om alla som inte har bekantat sig med Ubuntu under åren som gått.
De klämmer ur sig uppgraderade OS varje halvår med stora förbättringar. GRATIS för oss att använda!
En intressant utveckling av Windows är också på gång nu!

http://m3.idg.se/2.1022/1.654406/linux-kommandotolk-bash-kommer-till-windows-10

http://techworld.idg.se/2.2524/1.654337/ubuntu-linux-windows-10

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate