lördag, maj 16, 2015

Ett exempel på vänsterindividers förmåga att inte svara !

Bosse:

Front mot rasism och gryende fascism har samlat 17000 medlemmar här på facebook. När jag två gånger har varit på stora demonstrationer mot IS och det som händer i Syrien och Irak så har det till nästan 99.8 procent varit människor med rötter i dessa länder. De sk antifascisterna lyser totalt med sin frånvaro på samma sätt som stadens muslimer. Vi är några stycken "infödingar" bland kristna Syrianer mfl.De som har fått känna på verklighetens fascister finns där framför oss och de har släktingar som har mördats i parti och minut av IS. Men Sveriges och Facebooks antifascister kanske inte anser att IS tillhör gruppen fascister? Vad är de då? Vad säger Crister Enander?

 Crister Enander:

Vad ska jag säga. Medlemmarna är självständiga människor. Däremot vet jag att många - väldigt många - av gruppens medlemmar deltar ytterst aktivt i många demonstrationer. Men å andra sida: du har alltid klagat. Alltsedan 80-talets början har du gnällt och varit sur och negativ. Så. Tja, problemet är nog mer ditt än vårt. Sakupplysning till alla andra: Gruppen Front mot rasism och fascism har över 17.600 medlemmar. Anslut er! Engagera er!

Bosse:
Crister Enander, du gör som alla andra inom kommunistvärlden, undviker att svara på ställd fråga! När jag lämnade kommunismen på 80-talet och kritiserade Lenin-Mao så är det gnäll. När jag vågade att kritisera mina egna fackliga kamrater i SAC när en medlem slängde en gatsten rakt i ansiktet på en ridande polis och skadade henne svårt, ja vissa tyckte att jag gnällde då! När jag samlade in pengar åt Afghanistanhjälpen när sovjet bombade landet , ja då blev jag kallad nazist av en ledande vpk:are. Gnäll? När jag tog avstånd från tidningen Fib för deras ställningstagande för Pol-pot och hoppade ur styrelsen både i Stockholm och Malmö, var det gnäll??

 När jag nu ställer en konkret fråga om synsättet på IS då får jag bara svepande "gnäll" från dig Crister. När man kollar vad du har skrivit på Face de senaste åren så borde du nog inte anklaga andra för "gnäll"! Du säger att många i gruppen demonstrerar, jo det har vi nog sett i samband med lagliga demonstrationer där demonstranter utövar "folkdomstol"! Ställer frågan återigen, var är alla sk antifascister när det demonstreras mot IS? 


Sedan blockerade han mig på Facebook och spärrade alla möjligheter att svara honom men så lätt kommer han inte undan mina frågor! 


PS Hittade det här i min mail: :" Jag vaknar. Jag dricker kaffe. Jag läser korrektur. Jag mår bra. Jag slår på datorn. En gnällig dåre, en som alltid gnällt och alltid haft mest rätt av alla rättänkande, lyckas på en minut få mig stridsberedd och full av adrenalin. Okunskap är botbar. Dumhet är det inte. Bo Hogrelius - släng dig i närmsta vägg."

1 kommentar:

ZzaphodD sa...

Då jag under lång tid varit engagerad i debatt kring rasism och fördomar gick jag tidigare i år med i FB-gruppen 'Front mot rasism och gryende fascism'. Jag har en bakgrund i mina tankar i ämnet från bla kulturantropologi, sociologi och socialpsykologi och inte i politik. Jag förde i gruppen fram tankar om hur rasismen är grundad i mänskliga kognitiva mekanismer kopplade till hur vi uppfattar, analyserar och interagerar med vår omvärld. Hur kan man motverka rasism om man inte förstår grunden? Detta var inte populärt då det förhärskande vänsterparadigmet var strukturell rasism (som om denna kan finnas i ett vakuum) och kapitalismen som det 'stora onda'. Enklast var då tydligen att utesluta en seriös debattör! Har noterat tidigare i antirasistisk debatt att man är mer intresserad av att förstärka den egna gruppens världsbild, klappa varandra på ryggen och förhöja sig själv moraliskt än att faktiskt motverka rasism. Denna 'Front för inbördes beundran' var tyvärr inget undantag...

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<