fredag, mars 20, 2015

Ordet till Olle Fjordgren!

Har vi förlorat kriget om våra ghetton?
Under flera år har jag påpekat att vårt land är utsatt för en lågintensiv asymmetrisk krigföring i våra ghetton (läs förorter).Samhället har lagt sig platt på rygg och förordat fler iPads, allsångsmöten och fritidsgårdar som svar på skottlossningar, överlagda mord, anlagda bränder, brinnande bilar, nedbrunna skolor, attacker på räddningstjänst och polis osv.
Innan vi fortsätter vill jag berätta lite om mig själv:Jag har bott, arbetat, skrattat, svettats, blött och älskat i 28 länder.Jag arbetade med Mujahedin i Afghanistan under kriget mot Sovjet 1981.Jag har druckit mitt morgonté med muslimska vänner i Somaliland och sett solen gå upp över havet.Tillsammans med mina kompisar bland Talibanerna har jag sett månen gå upp över Gilgitdalen i Norra Pakistan.Jag reste runt i Ogadenprovinsen långt innan några stjärnögda journalister hittade dit.Jag har arbetat och levt i Etiopien.Jag har tillbringat tre år i Mongoliet.Jag bodde i Sudan när jag var 22 år.Att försöka stämpla mig som rasist är ganska enfaldigt...
Rikspolisstyrelsen har, i den officiella versionen, klargjort att våra myndigheter har förlorat kontrollen över hela 55 områden i vårt vackra land. Dessa ingår till största delen i våra 186 officiella “utanförskapsområden”.Dessa 55 områden är områden där polisen inte vågar agera, där ambulanspersonalen nu kräver militär skyddsutrustning och räddningstjänsten inte kan agera utan starkt beskydd av polis - om polisen nu verkligen vågar åka in...
Alla polisbilar idag har GPS så länskommunikationscentralen kan se var bilarna finns. Det är oftast en stor skillnad mellan var polisbilarna verkligen har varit under arbetspasset och vad som står i rapporterna. Detta tonas naturligtvis ner av berörda chefer men faktum kvarstår.
Vi har områden i till exempel Malmö där postutdelning eller paketleverans inte fungerar på grund av att de kriminella gängen tagit över gatorna.
Vi har de senaste dagarna upplevt planerade kravaller och attacker mot polis och räddningstjänst i Rågsved, molotovcocktalis var tillverkade i förtid, upplag med stenar och, i ett fall, vapen fanns väl förberedda. Ett tiotal bilar och en polisstation sattes i brand.
Samtidigt var det upplopp i Kungälv som det tog samtliga polisresurser i Stor- Göteborg att få stopp på. Sammanträffande?
Nej.
Bomben, den andra i år, mot Rättscentrum i Malmö talar också sitt tydliga språk vilket även framförs via bombhoten mot fyra Tingsrätter och Hovrätten i Jönköping som kom strax därefter.Det är ett tydligt maktspråk mot de rättsvårdande myndigheterna, döm som VI vill - annars....
Samhället är utsatt för ett sedan länge pågående krig om makten i våra ghetton. En krig som vi kommer att förlora om vi inte gör något radikalt och gör det nu.
Vad är det som händer?
Vårt samhälle är idag översållat med vad som kallas “nyttiga idioter”. En nyttig idiot är någon som på grund av dumhet eller inkompetens låter sig manipuleras till olika handlingar.Vi har idag ett samhälle som skyddar dumheten och inkompetensen och stimulerar och belönar de som utnyttjar alla våra nyttiga idioter.
Några exempel:Föreningen “Tro, Hopp och Kärlek” startades i Rinkeby och applåderades av bland annat Beatrice Ask. Föreningen fick, naturligtvis, generöst med statsbidrag utan några som helst krav på återkoppling eller redovisning. Undrar om Ask är lika imponerad nu när en av grundarna sitter häktad för grov våldtäkt och rån? “Pantrarna i Göteborg” startades av en man som sedan dog i striderna i Syrien 2013. Pantrarna skulle arbeta för fred, försoning och förståelse i förorten. Men är det inte lite underligt att Pantrarna hyrde lokaler för presskonferenser i Husby i god tid innan de “spontana” upploppen och kravallerna började?
“Bränn en bil och få ett jobb” (eller projektpengar) är en vanlig formulering i våra ghetton. I sin missriktade välmening så låter vissa kommuner de kriminellt belastade få anställning för att förhindra ytterligare våld men det blir i stället en utmärkt täckmantel för fortsatt kriminalitet- med kommuntjänstemännens och politikernas goda minne.
“Nyttiga idioter” har öst ut hundratals miljoner av våra skattepengar på obefintliga projekt som vi innerst inne vet är verkningslösa. Detta finansierar handeln med droger och vapen i våra ghetton och en stor del av pengarna går till att finansiera al-Nusra och Daesh (ISIS) genom att pengarna transfereras osynligt därifrån via det mycket väl utbredda Hawalahsystemet.
Hur många av dess godtrogna politiker har egentligen befunnit sig i ett ghetto utan eskort från polis eller väktare?? Det är beklämmande när kommunens personal talar om Tensta som “en annan värld”.Det är vår värld, vårt land - på ont och på gott.
I Tensta slår man ihop Café Marné med ungdomsgården. Hur dum får man bli? Man slår ihop ett café som drivs av kriminella killar mellan 20-30 år med en ungdomsgård med ungdomar som ännu inte halkat in på fel bana. Vad trodde man att detta skulle resultera i?
Nyttiga idioter...
Ett TV-team hotades nyligen i Kroksbäck i Malmö. De var tvungna att lämna platsen efter uttalade hot. Det skulle vara intressant att veta hur eventuell polis på plats agerade för att till slut undvika att hantera situationen.
Vi ser idag tydliga tecken på “white flight” där etniska svenskar och framgångsrika invandrare flyr från förorterna in till områden med bättre skolor, bättre bostäder och ett tryggare liv.Kvar i ghettot blir de som inte vill/kan ta sig ur sin situation.
Är det så vi vill ha det?
Vad skall vi göra åt detta?
Antingen accepterar vi att vi idag har 55 “no-go zones” där samhället har gett upp och överlämnat dessa områden till gängen eller så gör vi något åt situationen.
Förslag:
Politiker:
Ta bort alla dessa tusentals flummiga projekt där ni öser hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar på osannolika och meningslösa projekt.Ni vet själva att dessa projekt är värdelösa och verkningslösa men ni är “nyttiga idioter” som är för rädda eller inkompetenta för att fatta vettiga beslut.
Se till att alla dessa tusentals konsulter som lever gott på våra skattepengar omskolar sig till att göra rätt saker istället - som ger resultat.Om ni skall stödja ett enstaka projekt, kräv då noggrann redovisning och uppföljning av projektpengarna.
Poliser:
Börja med att göra ert jobb och upprätthåll svensk lag i hela landet.Har ni inte mod, kunskap eller förmåga - sök nytt jobb.Kom ihåg att myndigheter såväl som trappor städas bäst uppifrån...När väl dödköttet är utrensat så skall ni använda de system som redan finns på plats.
Var proaktiva. Förebygg brott. Visitera misstänkta personer för vapen, droger eller stöldgods.Lagför dem för minsta förseelse. Se till att gängmedlemmarna vet om att de hålls under uppsikt. Plocka in kända medlemmar vid minsta misstanke eller förseelse. Inför "nolltolerans" - ett av det Politiskt Korrekta Sveriges mest uttjatade ord men här är det faktiskt relevant. Se till att de poliser som råkar vara utomhus har noll tolerans för småbrott. Principen är enkel - en buse som sitter inne efter en tremånaders dom för brott mot knivlagen i februari kan inte skjuta någon i mars.
Det visar också de kriminella och allmänheten att samhället inte accepterar brott i någon form eller i någon storlek. Ett samhälle som stillasittande accepterar klotter, vandalisering, skadegörelse mm ger starka signaler till blivande gängmedlemmar - det är ju ändå ingen som bryr sig!!
Andra myndigheter:
Inför skattekontroller i hela kommunen, inte bara i de delar där ni känner er trygga. Kontrollera butikerna som säljer smuggelcigaretter öppet över disk. Kontrollera restauranger i ghetton när det gäller moms, skatt, svartsprit, hygien mm.Ta en titt på varför så många i ghettot får avdrag för Läx-RUT när det egentligen gäller betalning för illegala källarskolor (madras) där unga pojkar och unga män (inga flickor!) lär sig Koranen och Haditherna och inget annat.
Låt alkoholinspektionen undersöka varför det okontrollerat flödar av svartsprit på klubbar, sociala föreningar och på spelklubbar i våra ghetton.
Alla vi andra:
Om vi tillsammans kan få de politiker och tjänstemän som vi betalar lönen till att börja göra sitt jobb så är en stor del av slaget vunnet.Om vi medborgare dessutom aktivt väljer att inte stödja ghettogängen genom att köpa droger, smuggelcigaretter, svartsprit och spela svartspel på klubbarna så är en ännu större del av slaget vunnet.
Vi i Sverige har bäddat vår säng väldigt slarvigt och nu är det knöligt, oroligt och problematiskt att ligga i den, men - som man bäddar .........
Som sagt, samhället är i ett asymmetriskt och lågintensivt krig om våra ghetton. Antingen tar vi inte krafttag nu och gör något åt problemen och ser våra 55 no- go zones bli 555 inom några år eller så gör vi något åt saken och ser till att alla som bor i Sverige har samma trygghet och säkerhet som journalisterna och politikerna på Södermalm.
Valet är ditt.




Olle Fjordgren

 
  • Har arbetat med guld, diamanter och ädelstenar i ca 25 länder i över 25 år
  • Master of Science från UCLA, Los Angeles, USA
  • Egen företagare/VD vid Göteborgs Gemmologiska Laboratorium 1979-1987
  • Verkställande Direktör för Sri Lankas största exportföretag av ädelstenar 1982-1983
  • Rådgivare genom UNIDO till regeringen i Pakistan 1981
  • Senior Expert genom UNIDO till regeringen i Etiopien 1988
  • Senior Expert genom UNIDO till regeringen i Mongoliet 1989-1992
  • Säkerhetsansvarig och Operativ Chef för PABE-gruppen 1987-1991
  • Styrelseordförande i Bildhuset AB 2001-2002
  • Verkställande Direktör och Säkerhetschef för AB Svensk Pantbelåning 1992-2004
  • Styrelseordförande i Brf. City 2004 -
  • Marknadsansvarig och styrelseledamot i IQ-konsult 2005
  • Diplomerad chefsutbildning vid M-Gruppen, Stockholm
  • Utbildning i Personligt Ledarskap vid LMI (Leadership Management International)
  • Utbildning i närstrid vid Gunsite, Arizona, USA
  • Genomgått utbildning för Väktare
  • Genomgått utbildning som Brandskyddsansvarig
  • Medlem i BNI Nordic Sea 2005-
  • CPO (Certified Protection Officer) vid IFPO
  • CPP (Certified Protection Professional) vid ASIS."CPP-titeln är i dag ansedd som säkerhetsbranschens finaste erkännande av säkerhetschefer över hela världen. CPP-titeln tilldelas baserat på erfarenhet, utbildning, god vandel och godkänt genomförande av en omfattande examination."
  •   olle high res uppåt

    Inga kommentarer:

    Bloggarkiv

    SiteMeter

    Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

    Annonser

    Anpassad sökning
    <

    Translate