onsdag, mars 04, 2015

Nio liv!

Sitter just nu och lyssnar på Sven-Ingvars och sångaren Sven-erik Magnusson, "Nio liv" heter skivan som innehåller en rad intressanta melodier.

Men det finns en grej som jag har funderat på i många år. År 2003 på hösten stötte jag på Sven-Erik Magnusson  av en slump två gånger i Karlstad. Vi kom att stå mitt emot varandra och faktiskt glodde på varandra med frågande blickar. Jag känner ju inte honom utan har bara följt den makalösa karriären genom åren. Kunde ju inte heller undgå det tidningarna skrev om honom just då. Själv höll jag på att ta mig ur mitt långa missbruk av alkohol och kände igen en olycksbroder på direkten. Hans olyckliga ögon och den blick jag såg har jag aldrig kunnat glömma. Smärta!
Musikbranchen har alltid krävt sina offer eftersom alkoholen alltid har varit så in i norden accepterad där. Hur många goda musiker har inte gått under för droger?
När man själv har druckit mycket i sitt liv blir man mycket observant på hur folk hanterar flaskan. Jag minns när jag såg en film som handlade om Kent så grinade jag illa över all alkohol de handskades med. Alla som spelar för jämnan med alkohol i kroppen blir dessutom sämre musiker och när begåvade människor förstör sitt kunnande så är det enbart sorgligt.
Hur Sven-erik Magnusson mår idag har jag ingen aning om men jag önskar honom allt gott som finns och hälsan därtill. Alla omkring en blir glada den dag man avstår från alkoholen. Och gladast av alla blir man själv när man lyckas bekämpa sitt drickande och dessutom kunna sluta att känna suget!


  1. Intro / P. Jonsson
  2. Nio liv / S. Carlsson, P. Gessle
  3. Gör det igen / D. Hylander
  4. Mannen före mej / P. LeMarc
  5. Byter bara blickar / P. Gessle
  6. Brunetten i Brunskog / N. Strömstedt
  7. Trubbel # 2 / P. Jonsson
  8. Älskar du mig / P. Bäckman, S.-E. Magnusson
  9. Det kommer från hjärtat / P. Fransson, P. Karlsson
  10. Då mår jag riktigt bra / P. LeMarc
  11. Du är så olik / S. Hellstrand
  12. Min vän Johanna / N. Hellberg
  13. Bara för din skull / P. Jonsson
  14. Därför viskar jag ditt namn / N. Hellberg
  15. Hoppa in i min bil / N. Hellberg
  16. Marie, Marie / P. Gessle, D. Alvn

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate