tisdag, mars 03, 2015

Ett testamente som gjorde mig förvånad!

I elva år skötte jag om en massa saker åt min morbror Holger. Följde med honom till läkare och andra besök som var arbetssamma för honom. Satt vid hans sida när han hade det jobbigt i sjuksängen vid upprepade lungbesvär.
Visst fick jag pengar av honom liksom många andra som han frikostigt delade ut pengar från sin goda pension.
Personal inom hemtjänsten fick stora belopp till allt från tänder till fina semesterresor. På det sättet fick han mer än god vård! Pengar talar alltid!
Jag skötte om hans ekonomi i alla år så jag såg ju penningflödet och ibland kände jag mig tvungen att fråga lite om stora summor som tagits ut så att det inte var något bedrägligt på gång.
Nej då, sånt hände aldrig utan han gjorde sina uttag med gott minne.

Till mig sa han alltid om sin förestående död att jag inte skulle gå lottlös eftersom han hade mycket pengar sparade samt en del saker som jag nog hade kunnat tänka mig att få. (Högtalare till hans stereo först o främst)
Jag fick strax innan hans död sex gamla silverskedar!

När jag fick testamentet så ser jag att det är ett ovanligt gammalt sådant, han hade inte ändrat en bokstav i detta dokument från 1987!
Det innebar att jag trots allt blev lottlös trots allt som han sa de sista åren. Jag undrar än idag vad han egentligen menade?
Så kan det gå men nu är jag inte på något sätt avundsjuk utan jag är mer undrande över alla hans ord.



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate