tisdag, juni 03, 2014

Är polisen odugliga på IT?

Jag anmälde ett försök till bedrägeri för ett tag sedan, någon hade utformat ett mail att det såg ut att komma från skatteverket.
De hade en trolig siffra på vad jag skulle få tillbaka i skatt och ville att jag skulle klicka på en länk som skulle hjälpa mig att "fixa" pengarna.
Skatteverket har  på sin hemsida en varning just för dessa bedragare och jag vet ju att ingen skickar ut sådana mail varken från banker eller andra.

Jaha, så får man detta svar från polisen, ska man skratta eller gråta?  Jag har IP-nummer till den som skickat detta försök till bedrägeri och en vaken polismyndighet skulle kunna göra mycket mer åt alla dessa f-b mail och även samtal som kommer från bedragare.
Så som det fungerar nu så verkar det vara fritt fram för de kriminella att agera på internet. Ynkligt!  PS  Just nu kom ett nytt mail som ser ut så här:


"Efter de senaste årliga beräkningarna av din skattemässiga verksamhet har vi bestämt oss för att du är berättigad att erhålla en skatteåterbäring på:
5280,00 SEK

Var vänlig och skicka in begäran om skatteåterbäring.
Det kommer att ta oss 3-4 dagar att bearbeta den.

Klicka här för att få åtkomst till formuläret för din skatteåterbäring.

Följ länken och fyll i formuläret och skicka in det innan den 05 06 2014 för att vara säker på att din återbäring kommer att bearbetas så snart som möjligt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Svara inte på det här meddelandet.
Kontakta oss inte direkt då detta ärende i huvudsak behandlas av online-systemet.


Upphovsrätt © 2014 Skatteverket Sverige. Alla rättigheter förbehålles."

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate