tisdag, september 17, 2013

Så hände det igen!

Döden slog till hårt och obarmhärtigt i USA igen när en vettvilling sköt vilt omkring sig på en flottbas.
Minst 12 personer dog!
Då läser jag nog hellre dagens dödsannonser i tidningen. Ser att flera är under 70 som har bitit i gräset. En "kraftkarl" var bara 52 när hans hjärta upphörde att slå.
Det hjälper inte alltid att vara vältränad för att uppnå hög ålder.
Jag är nu 71 år gammal och så fort jag ser dessa dödsrunor eller mordorgier i våra tidningar så suckar jag djupt.
Det är svårt att förstå ibland att åren har gått undan så fort . Lika svårt är det att förstå den yttersta meningen med allt. Hade ett långt samtal med två förtjusande kvinnor från Etiopien igår tillika Jehovas vittnen. De hade varit ortodoxt kristna tidigare men ansåg sig "lurade" av sin kyrka med hot om straff och helvetet. "Det finns inget helvete" sa de och i denna fråga så kunde jag hålla med dem. I andra frågor går det ej att nå varandra tex i synen på kvinnans underordnande under mannen. De hävdar på fullt allvar att män är bättre skapade av Gud att styra.

Hur de kan hävda detta när man ser hur världen ser ut idag när männen och deras värderingar styr överallt på jorden är för mig svårt att förstå.

Dessa vittnen har nog i alla fall vunnit en del på att gå från sin ortodoxa lära, de kunde utan vidare se mig i ögonen när vi talade med varandra och de kunde varmt ta i min hand när jag sa adjö till dem.
Jag tycker så illa om religioner där man inte kan tala ens med varandra på ett klokt sätt än mindre kunna hälsa på ett civiliserat sätt.

En sak delar vi trots allt med varandra alla religioner och individer och det är ju det logiska slutet på livet.
Trist för anförvanter är däremot när döden kommer för tidigt av olika orsaker.

PS 
Sugarplum Fairys trummis, journalisten, författaren och bloggaren Kristian Gidlund har förlorat kampen mot cancern.
På hans blogg, I kroppen min, skriver Gidlunds närmaste familj att han dog strax före klockan 15 tisdagen den 17 september

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate