onsdag, september 25, 2013

Intellektuell arrogans!

Ett minne som stiger fram hos mig är tiden inom kfml-skp, där fanns många mycket välutbildade medlemmar.Läkare, lärare, historiker osv. Vi som kom från bruken eller verkstäderna var i klar minoritet och ofta i debatter så märkte man de stora skillnaderna i sättet att se på olika problem.
De intellektuella ställde sig ofta långt till vänster i de flesta frågorna och idag märker jag samma uppdelning i de debatter  som förs på internet.
Fiendskap var vanligt mellan olika fraktioner inom partiet. Till andra organisationer blev det ofta öppen konfrontation eftersom de fungerade exakt likadant.
Individer med bra betalning och fina villkor blev vänsterradikala på ett sätt som vi arbetare hade svårt att förstå.
Dagens vänster har dessutom tillfört hatet som en komponent där de är beredda att med våld ge sig på tilltänkta motståndare både verbalt som kroppsligt.
Detta är en återvändsgränd som förskräcker, vi har ju trettiotalets historia ute i Europa att lära av.
Borta är tanken på yttrandefriheten som det främsta i livet. Att ens tänka tanken att "fienden" ska få tala fritt är i och med detta borta.
Mao må ha haft fel i det mesta men små guldkorn sa han då och då, tex att en minoritet kan ju ha rätt och ska respekteras!
Just det, RESPEKT för andras tankar så länge som de är lagliga och förs fram på ett ordnat lagligt sätt!
Ingen "folkpolis" ska tolereras på något sätt. Inga "folkdomstolar" ska sitta och döma ut straff.
Hatet mot oliktänkande är lika illa som att tycka illa om andra folk på jorden!
Psykologer får reda ut varför vissa intellektuella mitt i karriären blir så "vänstervridna"  och talar ett fikonspråk obegripligt för andra än likasinnade!

PS Minns hur vissa intellektuella "bannade" oss från bruken och tyckte att vi inte fattade någonting. Skulle tro   att samma sjuka råder idag också i denna grupp av vänsterintellektuella.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate