tisdag, augusti 20, 2013

Varför talar man inte i klartext?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5621307

Jag hör som vanligt på radio på morgonen och där tar man upp den stora bristen på lägenheter för de unga som ska studera. En tjej säger lakoniskt att löser sig inte problemet för henne så reser hon hem igen och skiter i att studera!
Visst kan man se på det här problemet på olika sätt , vissa säger att det byggs för lite medan andra säger att det släpps in för många invandrare.

Byggarna säger sedan många år att vi har ett föråldrat system i Sverige som gör att byggandet inte kommer igång och ett faktum är att Sveriges regelverk härstammar från 40-talet. Vi är ensamma i Europa att ha ett sådant hårt regelverk.
Sant är också att alla de hundratusentals  invandrarna  som kommit de senaste åren också bor i de lägenheter som finns.
Men, det är en het potatis som bränner i munnen på allt för många. Om man är krass så är det ju som så att vi i vår iver att hjälpa andra stjälper många av våra studenter. De studenter som får bo på soffor och flytta omkring till olika lägenheter och kyffen för jämnan är det inte synd om.
Studieresultaten måste ju bli sämre genom att de inte får lugn och ro i sina liv?

Vi har datorer, vi har en uppsjö av tjänstemän och borde kunna planera vårt land så att det fungerar på alla fronter.
Frågan är om det finns något samarbete mellan de olika instanserna ?

Kris är det i varje fall och vågar man inte diskutera de problem som finns och hur de uppstår , ja, då är man ju illa ute och vi kommer inte att få se någon lösning inom överskådlig tid , tyvärr!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate