måndag, april 29, 2013

Ut på vägarna i morse!

Det är ytterst sällan jag ger mig av ut på vägarna i Stockholm i rusningstid. Idag tog jag bussen till Huddinge och det var nog på sämsta tiden skulle jag tro.
Klockan var strax efter halv åtta och jag fick med egna ögon se vansinnet ute på vägarna.
Där sitter mer än ofta en förare ensam i bilen och stånkar sig fram i köerna.
Det är det moderna samhällets dårskap som man ser framför sig. Hur människor överhuvudtaget kan ha tålamod att sitta dag efter dag och köa är för mig en gåta.
Lika stor gåta är det för mig att inte väljarna har sett till att få regeringar som tar itu med dessa stora problem. OK man ska bygga och åter bygga sk länkar ! Men allt är ju för f-n femtio år försent!

Slussen ska byggas om med de mest dåliga lösning man kunde ha kommit på allt för framkomligheten för bilar när de borde stängt av bilismen på detta avsnitt av staden för länge sedan.
Bilar om de ska finnas ska bort från innerstäderna! Andra lösningar måste till och för mig är INGEN politiker trovärdig om man inte siktar på gratis kollektivtrafik framöver.
Bilisterna måste ställa sina bilar och ingen ska med kostnadssynpunkter kunna hävda att det blir billigare att åka bil.

Socialdemokratin i början på femtiotalet vurmade för bilismen och var med om att nedmontera så mycken järnväg och spårvagnar åren framöver så man skäms!
Städer med väl fungerande spårvägsnät blev helt utan dessa fina lösningar. (Stockholm och Malmö)
Bilen skulle ges utrymme utan minsta tanke på hets eller avgaser. Parkeringsbekymren brydde man sig inte om heller.

För en vecka sedan stod ett gäng gråhårsmän och samlade namn mot den väg som ska byggas som gör att bilister kan köra runt om stan och jag hade velat fråga samtliga om hur de själv hade det med bilen.
Ofta så äger man och kör bil och vi som tagit vårt ansvar och inte äger bil ses som kuriosa i dagens samhälle.

Alla har ett personligt ansvar för miljön men få vill göra något annat än att snacka. Ställ av bilen för gott, åk taxi när det behövs eller hyr en bil till flytten osv.
Jag har inte haft bil sedan 1975 och det har gått hur bra som helst!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate