söndag, januari 27, 2013

De verkligt fattiga!

De sitter mitt i vår vinter med trasor över sig och vädjar till oss om en liten slant. De är ofta romer från Rumänien.
Jag har varit i detta land och sett hur de lever i misär men det gör de även här i vårt land.

Idag var det en äldre kvinna som satt där och vädjade till våra samveten, jag har iaktagit dessa tiggare en längre tid och det är ytterst sällan man ser någon av våra invandrare sticka åt dem något?  Varför de inte hjälper sina olyckssystrar-bröder förstår jag inte.
Är man muslim så ska man ge allmosor, det stipuleras i koranen.

För ett tag sedan när jag gav lite så fick jag skäll av en man, han blev så f-b på mig men det gick inte att tala med honom.
Var och en måste ju få göra det man anser är rätt, vill jag ge av mina pengar så är det min ensak.
Det visar sig nästan alltid att det är vi pensionärer som ger mest och det minns jag från min tid som aktivist för Vietnam också. Det var mer sällan de unga gav något!

Idag är det minnesdagen för Hitlers barbariska utrotningar av judar men romer råkade lika illa ut men av någon anledning så talas det inte lika mycket om detta?

Romer i världen har det svårt var de än bor! I våra tidningar så talas det ofta om att det är ligor som skickar ut dessa tiggare, om detta vet vi ingenting. Jag ser bara framför mig en gammal kvinna som inte borde sitta där, hon lider och fryser och jag föredrar att ge henne en slant!

Vad gör du?

1 kommentar:

Maria sa...

Det är olika hur jag gör. Jag har nästan aldrig kontanter på mig. Har jag brukar jag ge när jag vill göra det.
Det var en man på tåget som hade en lång utläggning om att han inte skulle använda pengarna jag gett honom till alkohol men faktiskt så struntar jag i vad han gör med dom. Han är vuxen och gör sina val medan jag är vuxen och väljer om jag vill ge pengar. Ingen behöver förklara sig för mig.
varje månad dras det dessutom pengar från mitt konto till stadsmissionen för att jag uppskattar deras arbete

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate