tisdag, juni 19, 2012

Klotter!

När jag kom ner till T-banetåget i Mörby så såg jag två vagnar fullklottrade.
Från tak till golv inne i vagnen var det tags och annan skit. Fullständigt groteskt!
Kanske att det var ett konstverk av någon radikal konstnär?

Talade med föraren som skulle skriva rapport om eländet.

När jag så kommer hem och slår på Rapport så har de ett inslag om Grekland och besöker Tekniska högskolan i Aten.
Ser hur samma typ av klotter finns på alla väggar inne i skolan från golv till tak. Denna skola har elever som är vuxna!

Ordningen i Grekland är ju på samma sätt om man får tro ett inslag som P1 i morse sända. Sverige har som hjälp till Grekiska staten skickat ner yrkesfolk och i denna intervju så var det en chef från Kronofogdemyndigheten som berättade om hur "efterblivet" landet är på många sätt.
Hon berättade att om någon hade en stor skatteskuld så fanns det ingen myndighet som kunde driva in denna skuld trots att kanske den skattskyldiga satt på en förmögenhet i form av flotta bilar och hus m.m.
Papper arkiveras och det fanns ingen datorisering av något alls så om man ville kolla den skattskyldiga om han ägde fastigheter i någon annan del av Grekland så fanns inte en chans.
Folk i allmänhet fuskar med skatten och de rika i synnerhet. Ni vet det där med stenen i vattnet och ringarna från den!

Kommunisterna manar till dyra strejker som ibland lamslår vissa turistnäringar och slår på detta sätt undan benen på hela det Grekiska folket som inte vill förstå någonting utan skyller på Merkel.

När man ser demonstrationer där nere där unga män kastar brandbomber mot polis och brandkår så ser man en del av detta folk som bara gör totalt meningslösa saker som bara förvärrar läget.
Nu borde det vara på plats att hela folket går samman och är konstruktiva för att ta sig ut ur detta ekonomiska moras.

Om det inte blir bättring så kommer tyvärr allt större del av folket att kräva en stark man i ledningen och då kommer diktaturen som ett brev på posten!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate