tisdag, april 12, 2011

Maciej Zarembas avklädning av den svenska skolan! Del 2!

Jag har idag läst andra delen av hans serie om den svenska skolan "En förolämpning mot barnen"!
Där kommer fram saker som jag inte hade en aning om, inser att hela skolsektorn och särskilt då forskare plus skolverket har åkt på ett virus.
Ja, ett virus ungefär som på en dator. allt kan bli helsnurrigt!

Inte undra på att så många elever i vårt land har råkat illa ut med svår läsförståelse och inte en chans att klara högre studier.
Sedan har vi den moderna socialdemokratins roll där man kan fastslå att man har tappat kompassen fullständigt. De gamla bildningsidealen är ju totalt borta. Gamla tiders sossar begrep ju att man måste kunna gå i skolan och LÄRA sig något för att kunna gå vidare i livet.
Tyvärr så har de händelser som utspelades på sextiotalet med den flumvänster som då uppstod bidragit till att skolan ser ut som den gör. Sossarna tog till sig flumvänsterns politik och vpk-V drev på från vänster.
Gunnar Ohrlander gick tvärs emot flumvänstern och for land och rike runt och talade i denna fråga om de gamla bildningsidealen. Maciej tar upp Gunnars roll i sin senaste artikel och det gläder mig.

Jag minns Gunnar Ohrlander som en rättvis kämpe på många plan . Han förstod tidigt att den vänster han och jag tillhörde måste dels kämpa för rätten till en bra undervisning i skolorna samt ett arbetarskydd på arbetsplatserna som fick makt och kunna förändra.
Den "vanliga" vänstern kom på våra möten och hånade oss och tyckte att det var "25 öresfrågor"!

Hade Gunnars idé om hur skolorna skulle sköta undervisning så skulle vi ha haft en toppskola idag!
Heder åt Gunnar Ohrlander, alldeles för tidigt avliden!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate