söndag, januari 16, 2011

Arvet efter Stieg Larsson

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/en-egen-historia_5867055.svd
Jag har nu som så många andra följt Eva Gabrielssons kamp för att få inflytande över den döde sambon Stieg Larssons verk och arv.
Som bekant så gick arvet till Stiegs pappa och halvbror,
enligt svensk lag helt korrekt.


Eva G har motsatt sig detta hela tiden och krävt att de ska lämna över det till henne i kraft att de bodde och arbetade  ihop i så många år.


Nu fungerar inte rättvisan så i Sverige utan man följer de lagar som riksdagen har stiftat. Hur ska någon annan än den döde Stieg Larsson veta vad han egentligen ville? Eftersom han inte gifte sig med sin Eva eller ens skrev ett enda lagligt  papper på att hon skulle ärva honom så kan man ju förstås ställa frågan!
Enligt vad hon själv säger i dagens svd så flyttade hon från honom i två omgångar därför att de ej var överens. .


Det är bara hon själv som vet vad det handlar om men Stieg kanske ville ha det så som det blev?
Eva har blivit erbjuden 20 miljoner kronor plus en plats i styrelsen omkring de verk som han skrev. Hon säger nej och ger själv ut en bok på så underliga vägar så nog ingen riktigt fattar varför hon konstrar så mycket. Hon säger att hon misstror samtliga svenska förlag och vill inte ge ut sin bok på någon av dessa?


Hela den här historien ger en mycket bra inblick i det skrala att leva tillsamanns som sambo rent juridiskt. Alla papper måste finnas för att det inte ska bli kaos vid den enas död!


Bättre är att gifta sig trots allt och varför Stieg Larsson och Eva Gabrielsson inte varken skrev de dokument som hade behövts eller gifte sig är en gåta.
http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/kulturkritik/article1357186/Hur-lange-ar-det-synd-om-Eva-Gabrielsson.html 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate