onsdag, september 01, 2010

Tidningen Arbetaren


Ulf B Andersson,
f d redaktionssekreterare
Anna-Klara Bratt,
chefredaktör 1999–2004
Shora Esmailian,
f d redaktionssekretare
Jonas Fogelqvist,
krönikör och f d reporter
Bella Frank, f d reporter och redaktör
Göran Greider, krönikör
Leif Hallstan, chefredaktör 1983–1990
Anna Hellgren, krönikör, fd reporter och redaktör
Christopher Holmbäck, f d reporter
Ann Ighe, f d krönikör
Maria Jacobson, f d frilansmedarbetare
Sara Jeswani, f d reporter, redigerare och redaktör
David Jonstad, f d redaktionssekreterare
Nina Lekander, f d krönikör
Sverker Lenas, f d reporter
Kristina Lindquist, f d reporter och redaktör
Magnus Linton, f d redaktionssekreterare
Mian Lodalen, f d krönikör och redaktör
Sofia Lundkvist, f d reporter
Andreas Malm, f d redaktionssekreterare
Martin Nilsson, chefredaktör 1990–1998
Tiina Rosenberg, krönikör
Ahto Uisk, chefredaktör 1969–1983
Cecilia Verdinelli, f d krönikör
Rikard Warlenius, chefredaktör 2004–2009
Leif Zetterberg, f d redaktionssekreterare
Per Wirtén, f d medarbetare


Det är en diger samling av skribenter du ser här. Alla har haft anknytning till den syndikalistiska tidningen Arbetaren.
I våras så skrev de ett upprop på AB där de säger att de inte kan vara medarbetare längre pga den nya inriktningen den nya ledningen har infört.
Facklig kamp är det som ska gälla nu . Jag känner igen mönstret från en annan vänstertidning nämligen saligt insomnade Gnistan (SKP).
Gnistan var en bred vänstertidning vilken fick en ledning som också skar ner på materialet och införde att man skulle bevaka sk facklig kamp.
Tidningen blev förutsägbar och det är det farligaste en tidning kan hamna i. Då tappar man läsare och går ofta sotdöden till mötes.
En tidning som blir ett internblad går inte att sälja till andra än de närmaste sörjande.

Idag när jag uppmärksammade det här uppropet så kunde jag inte låta bli att fundera över mina 16 år som medlem i SAC, skrev följande korta grej efter uppropet i AB:

"Ser sent omsider detta upprop. Det är gatstenen i Malmö mot en kvinnlig ridande polis som kommit i fatt dessa skribenter. Nu kastades denna för rätt så många år sedan men jag var medlem och krävde att LS och SAC centralt skulle ta avstånd från sådana metoder men talade för döva öron. När sedan hela kongressen gick ut på stan och störde ett annat politiskt misshagligt  möte med visselpipor och grytlock så sågade man på den gren man själv satt på. Nu har dessa oförsonliga krafter till slut lyckats att "ta över" Arbetaren. Jag försvann som medlem efter 16 års medlemskap med hån på ryggen från dessa unga vilka inte ens kunde sin egen historia om kampen för frihet. Nu är ofriheten införd både i organisationen och Arbetaren! "


Skribenternas upprop kommer för sent, det de beskriver har varit daglig mat inom SAC i många år nu. Smutskastning av den äldre generationen har pågått länge på samma sätt som Stalin angrep sina gamla partivänner.
I de inre diskussionen kunde medlemmar hota att "rycka tasken av dig"! Så sa en kvinnlig lärare i Göteborg åt mig tillika ledande medlem där. Andra påstod att jag inte hade i SAC att göra osv därför att jag inte förstod varför man inte skulle ta avstånd från gatstenar som metod.
"Du är ju för fan brun" kunde jag höra! När jag så gick med i en fri syndikalistisk organisation nere i Skåne där nästan alla äldre syndikalister fanns då tog man fram favorituttrycket " jävla guling"!

De som följt SAC:s fackliga kamp de senaste åren ser en organisation som likt Hoffas kör med utpressning som metod.  Pengar ska man ha annars jävlar.........

Sorgligt att skåda att denna fackliga organisation går under på detta sättet, den enda fria fackförening vi har haft i detta land.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate