lördag, september 11, 2010

"Studenter"!


Många är de studenter vilka har radikaliserats under studieåren. Rusat in i olika radikala rörelser av vänsterkaraktär.
Jag minns en av våra medlemmar i Eskilstuna, utbildad till civilingeniör men ställde sig i sin kommunistiska nit på verkstadsgolvet. När ryktet spred sig bland hans jobbarkompisar så fick han frågan om det var sant. Jo, sa han men de andra hade bara ruskat på huvudet och ansåg att han var egendomlig som inte jobbade i det yrke han var utbildad till.
De hade självklart rätt i sina uppfattningar.

Många är de studenter jag har mött inom olika organisationer , de har rusat in med sin glöd. Rumlat om ,fått möten med sig och ändrat och ändrat så pass att gamla medlemmar tröttnat. De har i princip rivit ner bra organisationer sedan försvinner de. Så gjorde också civilingeniören också efter att ha kört hårt med sin stalinism.
Nästa gång man återser dessa "studenter" så har de kommit på att de skulle satsa på karriären och så återfinner man dem på höga poster i samhället. Då vill de inte ens minnas sitt förflutna.

De få som återfinns inom den "röda" sektorn blir ofta urvattnade sossar eller så har de gjort karriär där. Behöver väl bara ta Ylva Johansson som exempel. Ja, alltså damen med allt guld och pärlor som rasslar när hon framträder.

Arbetarklassen förstår och ser sånt här och drar sina egna slutsatser. Om man ska ha en borgerlig socialdemokrati så kan man väl hellre välja in de riktiga borgarna istället för "light" borgerlig med dåliga lösningar just för arbetarklassen.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate