fredag, september 10, 2010

Pest eller kolera?

SD eller V? Ingetdera är väl det bästa som kunde hända vår riksdag! Tyvärr är det alldeles för många som blandar bort korten när det gäller vänsterpartiet. Den sk uppgörelse de gjorde på 90-talet med sina kontakter med alla kommunistländerna bakom järnridån kom som först när de trillat av pinnen.

Om de hade gjort denna sk uppgörelse redan på 80-talet så hade de varit trovärdigare.
I Danmark så bildades SF redan i slutet av 50-talet mycket pga av att Axel Larsen (partiledare för DKP) inte kunde godkänna Sovjets invasion av Ungern 1956.
SF blev ett demokratiskt vänsterparti !
I Sverige harvade dåvarande SKP (vpk-v) vidare och efter lite lama protester över diverse övergrepp (Berlin -53-Ungern -56-Prag -68) så fortsatte man med sina "broderliga" förbindelser.

Efter sin "avbön" när Sovjetblocket fallit så har man ändå visat fram sin bockfot då och då. Stöd till Castro,stöd till Farc-gerillan,stöd till Hugo Chavez osv.

När man kollar tex Svensk-kubanskas ivriga anhängare så ser man genast att vänsterpartister gillar Cuba och Castro.Hyllar Che som en befriare när han i verkligheten var en krigshetsare med försök till sk revolution i främmande länder!

Hur kunde vänsterpartiet vilka sitter i riksdagen  aktivt stödja FARC med pengar när man visste att de kidnappade människor samt sålde knark är en gåta. Bara detta borde medverkat till att de skulle ha åkt ut ur vårt parlament med buller och bång.Är de som röstar på V både blinda eller döva?

Ohly har alltid svävat på målet när det gäller dessa frågor! Mödosamt har han tonat ner sina åsikter.
Som fd kommunist vet jag hur snacket går och att det alltid finns ett "annat" centra  som egentligen styr dessa partier.
Där finns de gamla ideologiska bindningarna till Lenin och hans elitlära. När det inte längre passar att gå ut som kommunist så tonar man ner denna hållning och jobbar på med en annan agenda som lurar många.

Ungefär som kfml-skp arbetade inom olika organisationer. Man styrde Ordfront,FNL-grupperna,Folket i Bild /Kf mfl.

Inom det stora SKVF (Svensk-kinesiska vänskapsförbundet) så hade vi kommunister alltid förmöten där vi drog upp riktlinjerna. När jag var med på den sk arbetaresan till Kina 1976 så fick jag på många platser i Kina träffa ledningarna för partiet på de platser vi var på.Om detta visste de övriga resedeltagarna ingenting om. Min roll var att försöka få resedeltagarna ännu mer positivt inställda till Kina och kommunismen.
I alla organisationer kommunister fanns med så gick det till på samma sätt.Fraktionering med ett annat ord!

Jag är övertygad om att vänsterpartiet också har en "renlärig" ledning som inte de vanliga partimedlemmarna vet ett dugg om.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate