torsdag, september 02, 2010

Kvinnokroppen görs till slagfält?

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/kvinnokroppen-gors-till-slagfalt_5234433.svd

Ja, den som påstår detta heter Patricia Lorenzon och är historiker. Hon angriper Jesus Alcalas åsikter om att vi inte kan ha heltäckande slöjor i vårt samhälle  särskilt inom undervisning och vård!

Överhuvudtaget denna diskussion är fel eftersom man måste diskutera om ett modernt samhälla ska låta sig styras av vidskepelse.

Jag har hört muslimer från Tunisen säga helt frankt att de bär inte någon form av slöjor därför att religionen sitter inte i kläderna.
Naturligtvis är det ju så!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/replik-do-ger-stod-till-skolledare_5236701.svd
DO ger idag detta svar angående hur skolan i Strömsund har klarat av anmälningen om att kvinnor ska sitta bakom en skärm längst ner i klassrummet bara för att fanatiska muslimer (läs män) kräver detta.
Katrin Linnas svar är anmärkningsvärt fegt och undanglidande.
Man kan bli mörkrädd för mindre, är det så här Sverige ska se ut i framtiden?

Kvinnor längst ner på stegen, de ska tiga medan männen talar.De ska inte få visa varken hår eller ansikte! De ska sitta bakom skärmar därför att männen vill inte se dem och så har de mage att tala om för oss andra att detta är Guds befallning!

Man kan fråga sig varför Lorenzon blandar in kvinnokroppen i sitt suddiga resonomang. Tyvärr så finns det sk feminister som anför liknande åsikter, vad har det tagit åt dessa annars kloka kvinnnor?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate