onsdag, september 08, 2010

Jag , en vandrare!

Mina fötter bar mig iväg på en stor runda i innerstan i Stockholm. Hann dessutom med både spårvagn och båt. Härligt att spårvagnen återerövrar Stockholm!

Uppe på Östermalms torg ser det sig inte likt ut sedan de rev Folkan. Nu har de byggt ett i mina ögon mycket fult hus där Åhlens har sina domäner.
Naturligtvis så fanns det valarbetare där och jag kom av slumpen att slå mig i slang med en moderat man . Nå, tänkte jag, jag kan ju snacka lite med honom och se om han var en typisk Östermalmssnobb.
Det visade sig att han var en mycket trevlig o påläst man med ett vänsterförflutet inom både clarte och vpk.
Det är inte så länge sedan jag stötte på en fd "r-are" som också var moderat. Jaja, sånt här hänt i historien förr. Mannen sa en sak som jag nog håller med honom om: " Vänstern på vår tid var mycket mer diskuterande och tänkande , idag är det bara propaganda av enkelt slag"!

Jo, så har det blivit sedan Vänsterpartiet dominerar och en svag socialdemokrati har släppt alla tankar på att vara ledande.

Men jag kan inte släppa tanken inom mig att ALLA partier är idag goda SOSSAR. Det finns egentligen ingen som faller utanför ramarna längre. Inte ens Sverige-demokraterna i deras krav på ett återtåg till ett Sverige från förr i tiden.(Folkhemmet)
Alla talar om samma saker det är bara nivåerna som skiljer,ser man sen till hur de arbetar i riksdagen så är skillnaden hårfin. Särskilt M+S
samarbetar ofta i riksdagen kring olika stora beslut.
De människor som fortfarande ser någon slags klasskamp inom politiken lever nog kvar i någon slags gammaldags tro som faktiskt inte existerar idag. Alla är lika goda borgare!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate