söndag, september 12, 2010

Berlinmuren!

Ikväll såg jag andra avsnittet om Berlinmurens fall på Kunskapskanalen.
Jag blev lika glad idag som när muren försvann.

 DDR var en stat vilken jag avskytt så länge jag kan minnas. Spärra in sina egna medborgare samt bygga upp en säkerhetstjänst som ingen hade sett dess make i världen tidigare.STASI höll sitt folk i ett hårt grepp men som också bidrog till DDR:s fall. Allt detta i socialismens namn! Diktatorn Honecker höll det stora talet vid DDR:s 40 års jubileum bredvid Gorbatjov . Vad inte Honecker då visste var att Sovjet hade bestämt sig för att ta sin hand från DDR.

Vänsterpartiets ordförande Lars Werner deltog i detta firande. (Bilden på Werner och Honecker är från ett tidigare möte)  Vänsterpartiet begrep nog aldrig heller att DDR var på fallrepet. Hade man gjort detta så hade man nog hållit sig borta från detta firande där Werner kysste Honecker. Det fanns en grupp i partiet som inte gillade dessa partiförbindelser med diktaturen i öst men de var för få för att få genomslag med detta. Lars Ohly tillhörde aldrig den gruppen av medlemmar utan höll sig med en närmast stalinistiskt uppfattning om socialismen.

Jag kände en ombudsman för ungdomsförbundet vilken hoppade av och berättade om partiets förbindelser. " Det var fruktansvärda supresor" berättade han. "När man anlände på förmiddagen till DDR eller Sovjet så mottogs man på direkten med ett prunkande bord med delikatesser och sprit i mängder. Man var mer eller mindre berusad hela tiden"! Inte undra på att partiledaren Werner  dukade under för spriten. Tyvärr måste jag säga för Werner var en hygglig karl.Jag har haft förmånen att träffa honom vid skilda tillfällen .




De som tror på denna form av samhälle fortfarande är nog lika ohjälpliga som de nazister vilka hyllar Hitler. De lever i en värld där allt förvandlas till ont eller gott.Felet är bara att de tolkar det goda som ont och tvärtom.

Upprepar det jag har sagt sedan jag blev utesluten ur vpk , detta parti, vad det än kallar sig, borde få så få röster i fria val så de åkte ur riksdagen!
De tillför inte det svenska samhället något gott!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate