söndag, augusti 22, 2010

Två debatter av olika slag ikvällens Agenda!

Gudrun Schyman från (FI) mot Jimmie Åkesson (SD) skulle diskutera. Det blev ingen diskussion alls därför att Gudrun uppvisade den härskarteknik vilken hon alltid beskyller män för att använda.
Hon talar utan avbrott och när hon tvingas av programledaren att ge ordet till Åkesson så faller hon genast honom i talet. Trycker ner honom totalt och uppvisar bristande respekt på samma sätt som män i alla tider har tystat kvinnor. Är detta feminism enligt FI så tycker nog jag att det bara är frågan om att "vända på kuttingen".

Ofta blir ledande kvinnor lika de män som de säger sig vilja bekämpa.
Schyman liksom många andra vill inte att tex förra årets domar i våldtäktsmål ska granskas eftersom män med ursprung från andra länder är tydligt överrepresenterade.

Schyman  vill bara diskutera att män i princip är individer med felaktiga föreställningar om vad man får göra med kvinnor. Män är djur sa en gång en ledande feminist, så säger inte smarta Schyman men det lyser igenom i hennes argument.

Om nu Åkesson har rätt i sina påståenden att ca hälften av alla våldtäkter begås av män från andra länder så borde man väl kunna tala om detta .
Många borde väl ställa frågan vad ett samhälle som Sverige ska göra för något åt detta?

Överhuvudtaget är män från andra länder överrepresenterade i de grova brott vilka begås i vårt land.  Vad man bör göra åt detta borde väl alla politiker fråga sig men man vill inte tala om  problemet  alls! Skulle man tvingas till denna diskussion så måste man ta diskussionen om skolan,arbetslösheten,ghettoboendet osv också och då är alla partier ute på hal is.

Brott av alla slag växer i samhällen där man inte har åtgärdat dessa varbölder. Samma utveckling finns världen över där man har hög arbetslöshet och ett stort utanförskap av de invandrare vilka bor i respektive nytt land.

Det är  bla. denna diskussion Schyman skulle föra istället för konstiga könsideer om hur män är.

Ofta betraktar vissa unga män svenska tjejer som "svennehoror" och ger sig på dem. Sverige är inte deras land och de föraktar allt svenskt trots att de kanske är födda här. Om man kommer från en kultur där man förfäktar att kvinnor ska dölja sig med kläder och där ett blottat hår innebär en sexuell signal då kanske man inte ens förstår vår kultur med kvinnor i korta kjolar och bikini på badstranden.  Alla blir "horor" i deras ögon?

Den följande debatten mellan Ohly (V) och Björklund (FP) om Afghanistan och om vi ska dra bort våra trupper blev mer en riktig debatt där man klart såg skiljelinjerna mellan dessa bägge. Ohly vill dra bort trupp omedelbart medan Björklund förfäktade att det var regeringen i Kabul liksom FN som ska bestämma.

Det har blivit lite debatt omkring min blogg, så här ser den ut i korta drag:

  • Skall bara kommentera det sista i din text: Få verkar känna till att i Afghanistan finns stora, oexploaterade oljereserver. Varför tror du annars att USA finns där? -Och varför skall svensk militär hjälpa till ?
    för 19 timmar sedan · ·
  • Bo Hogrelius Alla är där på FN:s uppmaning.det är gsammal god sossepolitik att hörsamma vädjan från FN.
    för 13 timmar sedan · ·
  • Charlotta Högrelius Finns bara en sak att säga egentligen; vi alla, inklusive våra politiker, MÅSTE kunna diskutera dessa frågor rakt på. Inga krusiduller. Hur ska vi annars komma till roten av problemet. Och...vet det stämmer, men är det inte konstigt att stanna i ett land man föraktar så och där halva befolkningen (dvs kvinnor) är lösaktiga slampor? Och hur ska någon med den inställningen kunna bli en del av samhället som en fullvärdig medborgare?
    för 10 timmar sedan · ·
  • Bo Hogrelius Det är bra frågor du ställer men som du ofta ser så får man aldrig några svar! Tabu-linjen råder i rädsla för att stämplas som razze!
    för 10 timmar sedan · ·
  • Jan Andersson Hoppas att Bosse är bekant med att det INTE är en sosse som är försvarsminister och styr vad vi skall göra eller inte göra i Afghanistan. Han som gör det kallas visst Tomhylsan och var vapenvägrare.....
    för 7 timmar sedan · ·
  • Bo Hogrelius Sverige var i Afghanistan även under Persson! Tack o lov! Har du glömt Kongo-Kosovo och andra FN-uppdrag?
    för 7 timmar sedan · ·
  • Jan Andersson Nejdå, inget glömt i sammanhanget, men tycker inte riktigt missionen i Afghanistan är något som Sverige skall blanda sig i militärt mht att USA bara är ute efter olja. Varför åker du inte dit själv, som frivillig för USA, då kan du på kort tid bli medborgare! Men du kanske inte ens har gjort lumpen i Sverige?
    för ungefär en timme sedan · ·
  • Charlotta Högrelius Bara jag hör "Afganistan" blir jag trött...Och så är jag trött på att amerikaner är ute och räddar världen jämt. De borde granska sig själva lite och göra gott i sitt eget land dvs kompensera för allt de utsatt indianerna för. De har alltid varit förtryckta och icke önskvärda i det land som var deras. De är utslagna och chanslösa och ingen hör dem och vilken president har någonsin ömmat för dem. Nä...det är lättare att peka på andra länder och hojta "förtryck". Usch!
    för ungefär en timme sedan · ·
  • Bo Hogrelius
    Jag fortsätter och tjata om att detta uppdrag beror på att Afghanistans regering har begärt hjälp från FN och det är därför över 30 olika nationer befinner sig där. Talibanerna tog makten med ett fruktansvärt våld, särskilt mot kvinnor.
    Det ...är nästan så jag önskar att Göran Person kom tillbaka med sitt förstånd i dessa frågor.
    Jan! Nu är du larvig, vad ska en man på 68 år göra där borta.Det är ungefär samma resonomang man fick höra från många under kriget i Vietnam när vi stod och samlade pengar till FNL. antingen sa man "åk till Moskva era djävlar" eller så uppmandes man att åka och delta i kriget.
    För övrigt har jag legat i det militära i 15 månader ,Jan!
    Om man ska vara vän här på Face så tycker jag nog att du brister i respekt för mig och du kanske borde plocka bort mig?
    Visa mer
    för ungefär en timme sedan · ·

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate