fredag, augusti 13, 2010

Livet är en gåva!


Ett barn försöker kolla över bordskanten. Hon är nyfiken på vad som döljer sig där på andra sidan.
En nyfikenhet som vissa vuxna tappar, de tror att de har sett och upplevt allting.
Synd om dem!
"Var inte så där barnslig" brukar en del vuxna säga om de som vill "leka" lite. Jag minns min svärmor som på "gamla dar" träffade en pigg man i sjuttioårsåldern. När han åkte rutchekana med mina barn så frynte hon på näsan och blev arg på honom. Ja,ja, det höll ju inte så länge heller mellan dem.

Att få barn är en ynnest, det vet alla de som verkligen får kämpa för att bli gravida och föda barn. Ofta så tar man för givet att barnen bara ska komma men nu är det minst 15-20 % som inte har det så lätt. En del får inte barn alls medan andra får missfall flera gånger av olika skäl som läkarna inte säkert kan påvisa orsaken till.

Det är för alla som råkar ut för detta en stor sorg. Att trösta människor vilka har denna sorg är så svårt, de har ju mist ett barn även om det är ett pyttelitet sådant.

När man ser detta lilla ansikte på bilden så inser man att barn är gåvor vilka vi bara har till låns en viss tid.
De växer upp och snart så är de kanske föräldrar själv. Där sitter man och inser att man håller på att bli till åren kommen. Att finnas till för sina barn gör man emellertid så länge man är talför och klar i huvudet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate