tisdag, augusti 24, 2010

Bygget av nya Ubuntu rullar på!

Det här är en bild av en tämligen ny webläsare på Linux. Det är folket bakom KDE som jobbar på med den här. Jag kör ju alfaversionen av Ubuntu så allt är ju inte klart på långa vägar men den här webläsaren med namnet Rekonq fungerar redan snabbt och bra. Testade att knappa in Shoutcast ,den gamle trotjänaren från AOL fd Netscape. Jodå, alla radiostationer fungerar på direkten. På den gamla tiden med Linux så var det här ett kapitel för sig. Att få vissa ljudprogram att fungera kunde vara mycket besvärligt. Icke så nu inte ens på denna Alfa-Ubuntu.  http://www.ubuntu.com/testing/maverick/alpha3

Det finns nu rätt så många olika webläsare för Ubuntu :Firefox,Seamonkey,Ice-cat,Opera,Konqueror,Epiphany och inte minst flera versioner av Chrome. Här på Ubuntu är man uppe i version Chrome 7 och den är mycket snabb och har allt i insticksprogram man kan tänka sig.Jag som gillar webradio kan utan vidare i Chrome lägga in massor med radio i denna version med mycket gott resultat.
Såg i en av USA:s större datorsidor att man lovsjunger Ubuntu! Det börjar kännas trevligt att se hur även "de stora" upptäcker alla fördelar med fri programvara.
Att få bygga sin Ubuntu så som man själv vill ha den både utseendemässigt som innehållsmässigt är en fröjd. Gratis!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej
Jag har så smått börjat se litet mer på Seamonkey, egentligen inte som webläsare men som composer, dvs att skapa hemsidor. Den är ju gratis och ser ut att klarai stort sett vad som Front Page och Dreamveawer kan fås att göra.
Mvh
Claes-Göran

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate