onsdag, augusti 25, 2010

Banshee, en musikspelare !


Jag använder som bekant Ubuntu på min PC, för närvarande den version som nu kommer att bli färdig i höst. Alltså en sk "alfa-beta version" , varje dag kommer det nya sk updates som innebär ibland stora förändringar  i vissa program. Banshee är en multiplayer för sina sparade musikfiler samt en massa annat godis också.
På den bild av programmet jag har lagt här så ser du Hank Williams stora konsert från 2004 avspelas med hela 17 låtar. Programmakarna har lagt in en massa olika konserter vilka man kan lyssna på helt gratis.
Internet utvecklas hela tiden på Linuxsidan och inget kostar något för användaren. När Microsoft skiftar från XP till Vista eller Win 7 så får konsumenten betala dyra avgifter för licensen. Om man inte tar ner deras antivirusprogram så kanske man köper ett för dyra pengar osv. Det kostar alltså en massa vilket inte vi behöver dras med här med vårt Ubuntu.
Antivirusprogram är något jag inte använt på över 5 år och har aldrig haft virus. Vi är förskonade från detta elände.

När vi gör en update så innebär det att alla program updateras på en gång med ett enda musklick. Alltså även Firefox,Thunderbird,Chrome,Flashplayer osv!
På Windows måste man klicka ner varje program separat vilket ibland tar en väldig tid att hålla på med. Många missar alla updates som behövs.

Passa på att Googla på Ubuntu eller Kubuntu så får du se en helt ny värld öppna sig !


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/mottagarens-intressen-styr_5128635.svd

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu gott oich väl omkring tusentalet franska dikter översatta och tolkade:

Ordgaller

Dessutom skriver jag fransk poesi själv:

Poétudes

Poésie étrangère

- M v h,
Peter Ingestad

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate