lördag, juli 24, 2010

Två män och deras åsikter!


Vad förenar dessa två män? Jo,deras åsikter om olika diktaturers ofelbarhet. Jan Myrdal har alltid hyllat stalinismen och deras gärningar inte minst Pol Pots utrotning av miljoner obekväma.(Såg inget ,hörde inget, avancerat skitsnack)

Göran Oredsson hyllade en annan sorts socialism nämligen nationalsocialismen. Såg inget fel i att utrota misshagliga människor.  Oredsson var under många år ledare för NRP i Sverige.

Oredsson fick aldrig av naturliga skäl några stora bilder publicerade av sig själv i våra tidningar eller "hemma hos  reportage".
Idag när jag slår upp Svd så har de en helsida med bild av Myrdal.

I vårt land så har det varit legitimt att "gulla" med Stalins anhängare trots att de förespråkar och talar väl om ett system som har mördat långt fler människor än vad Hitler-Tyskland gjorde.
På något sätt så ursäktas de av det etablerade samhället.
Naturligtvis är det väl så att de kommer i regel från samma klass dessa socialister och kommunister. Över och högre medelklass där man vet att "föra sig". Gåsleverpastej och svenska kräftor med tillbehör har de tillsamanns när de festar ihop.
Från den sk avgrundsvänstern ,där för övrigt Myrdal finns till, så finns det många idag som trots sina åsikter har kommit långt upp på samhällstegen.

Bannbullan med yrkesförbud drabbade nästan bara de som arbetade inom industrin.
Varför media i alla år har sett med välvilja på Stalinister har ju undersökningar kunnat berätta. Journalister på alla tidningar ligger mer till "vänster" än övriga medborgare .

Att ursäkta kusinen på vänsterkanten görs med allehanda argument.
"Ja, de menar ju väl i alla fall osv! " Att urskulda Stalinisternas uppfattningar är lika illa som att tiga när någon öppet propagerar för nationalsocialistiska uppfattningar!


http://www.dn.se/nyheter/varlden/erkanner-tortyr-mot-15000-fangar-vill-frias-1.1142576 

2 kommentarer:

Jens Rosbäck sa...

Myrdal är ingen stalinist. Han är maoist. Ett större problem är att man lägger så mycket kraft på denne maktlöse man. Han har hyllat Röda Khmererna och vägrar göra avbön, Vi vet det nu. Arrogant och känslokallt, Vi vet, men ge upp nu.

Värre är väl egentligen att vår egen borgerliga(!) regering, och västliga stormakter stöttade Röda Khmerernas gerillakrig under hela 80-talet trots att man då visste vad som hänt. Man försökte till och med förringa brotten (det går att läsa massa idag bortglömda klipp i NY Timesoch Washinton Post).

Här handlar det om människor och länder med makt att påverka livet för miljoner kambodjaner efter massmorden, men man skyddade istället deras mördare.

hogrelius sa...

Javisst är det sant att allt för många länder stödde Pol-pot regimen.Det talas så tyst om detta men det var ingen av partierna som knystade. När slutligen Vienam gick in så var jag nästan ensam inom de organisationer jag var med i att anse att det var bra. Satt med i FiBs styrelse som sagt var och hade alla dessa Pol-potkramare nästan i mitt knä. Bannbulla utfärdades mot mig! En sak har du nog fattat fel,maoister och stalinister är i stort samma sak. När jag var i Kina så satt Stalin bredvid Mao på alla stora porträtt.(1976) Idag är Kinas KKP ett parti med en annan profil, ingen vet egentligen vilken etikett de ska ha. Röda kapitalister kanske?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate