onsdag, juni 23, 2010

Stålbad i England?

Först ska det sägas, Sverige och Danmark har den högsta momsen i världen på konsumtion. För närvarande ligger skatten på 25 %. Så har det varit i åratal och denna skatt drabbar låginkomsttagare hårt. Eftersom alla inkommande medel måste användas för överlevnad så blir den totala skatten över 50 %.

I England har man haft en socialdemokratisk regering i många år vilken inte har höjt skatterna men däremot utgifterna. Stora lån har urholkat ekonomin eftersom räntan ska betalas på skulden. England har idag en ekonomi så nära konkursens brant man kan tänka sig.
Nu har liberaler och konservativa tagit över regeringsmakten och måste snabbstarta med att öka statens intäkter. Man höjer momsen till 17.5 % men det utgår INGEN moms på maten eller barnkläder. Samtidigt skattebefriar man ca 1 miljon låglönearbetare!
Detta kallas stålbad i England ! Jämför detta  med det system vi sedan snart sagt sedan urminnes tider har haft i vårt land.
Vi har en fortsatt  mycket hög skatt även på låginkomsttagare , det finns nog inget land (utom Danmark förstås men så har de fri sjukvård för alla) med så höga skatter som Sverige.

De rödgröna går ut med vallöftet att man ska höja allt från bensinskatten till andra skatter samtidigt som man vill släppa på bidragskarusellen igen.
Sannerligen ett för oss låglönelevande (pensionär) konstigt vallöfte. Vi behöver mer pengar att leva av inte mindre!

Igår visades det bilder från Englands parlament när den nya budgeten lades fram. Socialdemokraterna i salen buade och i talet från (S) partiledaren så kom bara kritik mot de måttliga höjningarna . I våra skattetrötta ögon är det fortfarande låga höjningar. Inte ett ord från (S) över att det är de själv som har förstört Englands ekonomi.
Det är höjden av ohederlighet att inte tiga still och stötta en regering vilken försöker ställa landet på fötter igen.
Tyvärr ser vi samma ohederliga politiker här också med Östros (S) i spetsen vilken alltid kräver MER.
Vad man än säger från vår regering så har han svaret klart. MER eller FÖR LITE!
Ylva Johansson driver samma politik också och det är så tröttsamt med denna sorts politiker , de får åtminstone mig att känna av det berömda "politikerföraktet"!
Synd bara att de lurar många väljare i sin kamp för egna positioner!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate