söndag, juni 20, 2010

Sanning eller propaganda?

Jag trodde i min enfald att en präst måste tala sanning. Helle Klein är politiskt skribent på Aftonbladet och talesman för (S). Idag medverkade hon i radions P1 ihop med två andra chefredaktörer där de fick uttala sig om politiken och andra frågor.
Helle Klein målar ut Sverige som ett land i en förfärlig kris där de "fattiga" lider och nästan svälter och alla "utförsäkrade människor har ett helvete".

Vem tror hon att hon lurar med sina lögner? FK har nyligen gjort en stor utredning om de utförsäkrade liksom landstingsförbundet gjorde en utredning om att kommunerna skulle ha sparkat massor med folk. Det har bildats privata vårdbolag vilka har sugit upp anställda från det offentliga. Så var det med den saken.

FK kunde redovisa helt andra bilder av verkligheten mot det som Klein påstår. Samma sak visade en utredning om A-kassan här om dagen. Det var främst läkare,sköterskor mfl i ålder nära pension som ansåg att det inte var någon vits att vara kvar i A-kassan. De klarar sig ändå.

När sossar talar om "fattiga" pensionärer med darr på stämman så vet de inte vad de pratar om. Det finns ingen i det här landet av pensionärer som har det så dåligt att de svälter. Nej,vi sitter framför en dator och försöker skriva så som det är i verkligheten för oss.
Inte mycket pengar men ingen svält! Jag är sk fattigpensionär men jag fixar mitt liv skapligt tycker jag och har dessutom under de borgerliga åren fått mer att leva på mot under de år sossarna satt i regering.

Mötte ett gäng LO-folk uppe i Farsta som försökte agitera om välfärden, precis som om vi inte levde i välfärd i vårt land.
1+1=2   men skulle vi bedriva Grekisk politik vilket sossarna och röran vill så skulle det nog bli 1+1=5 skulle jag tro.
Ösa ut pengar och skuldsätta sig igen. Göran Persson berömde regeringen i förra veckan därför att man höll hårt i finanserna och inte skuldsatte sig.
Helle Klein har en ful vana att skruva den politiska bollen så hårt att den skjuter bredvid. Man känner  inte igen sig och sådan politik är farligt nära Goebbels gamla paradgren: " Ljug mycket och ofta så tror folk på dig tillslut!"

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate